0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiVeganske Kremšnite

Veganske Kremšnite

MORDA VAS ZANIMA

Če imate radi kremšnite in se izogibate živalskim sestavinam, vas bo recept za veganske kremšnite oziroma kremne rezine prav gotovo razveselil.

- Oglas -

SESTAVINE (12 kremšnit)

  • 1,6 l sojinega napitka
  • 40 jž aquafabe (slanica čičerike)
  • 3/4 čž kurkume
  • 400 g sladkorja
  • 180 g ostre moke
  • 1/2 jž burbonske vanilje
  • 2 jž ruma

DODATNO

  • 500 ml sojine ali kokosove smetane za stepanje
  • 1 jž sladkorja v prahu

PRIPRAVA

  1. Testo položimo na plitek pekač in vanj naredimo luknjice, kar prepreči, da se testo med peko napihne. Pečemo ga 15 minut pri 200 °C. Enako naredimo z drugim testom.
  2. Pekač, v katerem bodo kremne rezine, naj bo približno 35 x 25 x 7 cm (D, Š, V). Na dno pekača položimo plast pečenega testa.
  3. 1,4 l mleka zavremo v velikem loncu.
  4. V visoki posodi z električnim mešalnikom zmešamo 13 žlic aquafabe, ¾ žličke kurkume, 300 g sladkorja, vaniljo, rum, moko ter 200 ml sojinega napitka. Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko zmes.
  5. V zavret sojin napitek počasi zlijemo močnato zmes in pri tem nenehno mešamo z električnim mešalnikom. Zmes s stalnim mešanjem (z električnim mešalnikom pri najnižji hitrosti!) na šibkem ognju mešamo od 8–10 min. Mešanica mora postati gosta kot puding. Ko je kuhano, odstavimo z ognja.
  6. V veliki posodi stepemo 27 žlic aquafabe in 100 g sladkorja. Sladkor dodajamo postopoma. Ko je sneg že čvrst, mu dodamo polovico sladkorja (50 g), nato pa po žlicah še preostali sladkor. Sneg mora biti zelo čvrst. Če posodo, kjer smo stepali, obrnemo na glavo, mora sneg ostati na mestu, ne sme niti polzeti.
  7. Kuhano kremo zelo počasi dolivamo v sneg (nikakor obratno!). Kremo dodajamo postopoma, pri tem je super, če imamo pomočnika. Z veliko metlico stalno vmešavamo kremo v sneg, tako da sneg privzdigujemo. Vmešavanje naj ne traja predolgo.
  8. Puhasto zmes vlijemo v pekač, kjer že imamo pripravljeno pečeno testo. Enakomerno porazdelimo zmes po pekaču in postavimo v hladilnik, da se ohladi.
  9. Medtem stepemo smetano.
  10. Ko je krema ohlajena, jo premažemo s stepeno smetano.
  11. Na smetano položimo še drugo testo in postavimo nazaj v hladilnik, najbolje kar čez noč. V tem času se bo krema močno strdila, kot tudi smetana. Vrhnje testo, pa se bo zmehčalo in se ne bo lomilo ob rezanju.
  12. Pred serviranjem kremno rezino potresemo s sladkorjem v prahu.
- oglas -
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠI RECEPTI