Slivova torta

- Oglas -

Če imate doma slive, ali če vam jih prinese soseda, jih je navadno precej in takrat je potrebno iz njih hitro nekaj ustvariti. Slivova torta je ena izmed sladic, ki jih lahko pripravite iz svežih ali zamrznjenih sliv.

SESTAVINE (1 pekač / 15 kosov)

Prvi biskvit:

  • 300 g moke
  • 100 sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 rumenjaka
  • 200 g masla

Drugi biskvit:

  • 200 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 jajca
  • 250 g pol grobe moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

Nadev:

  • Sveže ali vložene slive
  • 2 beljaka
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica limoninega soka

PRIPRAVA

  1. Prvi biskvit: Moko presejemo s sladkorjem v prahu, dodamo vaniljev sladkor, rumenjake in zmehčano maslo. Naredimo testo. Zavijemo v folijo in hranimo v hladilniku približno 1 uro.
  2. Drugi biskvit: Maslo z obema sladkorjema stepemo v penasto maso, primešamo rumenjake, nato dodamo dobro stepene beljake in presejano moko s pecilnim praškom.
    3. Testo razvaljamo na velikost pekača in položimo v pekač s papirjem za peko. Dodamo nadev in čez postavimo drugo testo. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 ° C približno 30 minut.
  3. Pripravimo sneg iz beljakov, sladkorja in limoninega soka. Torto vzamemo iz pečice in dodamo angelske poljube na vrhu (na vsaki porciji). Pečemo pri 160 ° C dodatnih 10 minut.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI