ReceptiPrigrizkiVeganska slana "ocvirkova" potica

Veganska slana “ocvirkova” potica

MORDA VAS ZANIMA

Slana ali ocvirkova potica je jed naših babic, ki so jo postregle kot močan kruh ob zelenjavni juhi ali pa kot samostojno jed na pogostitvah.

- Oglas -

Mi smo jo »poveganili«. Z gotovostjo lahko rečem, da je več kot uspešnica. Saj jo je preizkusilo več ljudi, med drugim tudi draga prijateljica Jasmina, za katero vem, da bi mi brez zadržkov povedala, če bi jed preveč odstopala od izvirnika.

SESTAVINE

Za testo

  • 500 g moke
  • 1 žlička trsnega sladkorja
  • 3 dcl rastlinskega mleka
  • ščep kurkume
  • 1 kocka kvasa
  • 10 g soli

Nadev

  • 3 žlice veganske »zaseke« oz. »ocvirkov«
  • pest svežega peteršilja
  • 3 žlice rastlinske kisle smetane ali jogurta (ni nujno, po želji)

Premaz

  • 4 žlice ovsenega mleka (v njem raztopimo kokosovo olje)
  • kokosovo olje

PRIPRAVA

  1. S sladkorjem, kvasom, moko in vodo pripravimo kvasec. Pustimo, da vzhaja na toplem.
  2. Iz moke in preostalih sestavin zamesimo gladko testo, ki ga pustimo vzhajati dobro uro. Nato testo ponovno pregnetemo, ga pustimo počivati 15 minut in razvaljamo na 0,5 cm debelo.
  3. Premažemo z rastlinsko smetano ali jogurtom (po želji) in potrosimo z veganskimi »ocvirki« (recept tukaj).
  4. Nato testo zvijemo in predenemo v pomaščen pekač. Po vrhu ga temeljito prebodemo.
  5. Za »vau« učinek lahko zavijemo majhne potičke in jih spečemo v modelčkih za potičke.
  6. Pustimo vzhajati 30 minut.
  7. Medtem segrejemo pečico na180 stopinj Celzija.
  8. Povitico pomažemo z raztopino kokosove maščobe in rastlinskega mleka.
  9. Pečemo od 45 do 60 minut, odvisno od debeline povitice.
  10. Navadno se poleg prileže skleda solate, v tem letnem času najbolje regrata.

In smo jo »poveganili«. Z gotovostjo lahko rečem, da je veganska slana potica več kot uspešnica. Saj jo je  preizkusilo več ljudi, med drugim tudi draga prijateljica Jasmina, za katero vem, da bi mi brez zadržkov povedala, če bi jed preveč odstopala od izvirnika.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×