- Oglas -
Slana ali ocvirkova potica je jed naลกih babic, ki so jo postregle kot moฤan kruh ob zelenjavni juhi ali pa kot samostojno jed na pogostitvah.
Mi smo jo ยปpoveganiliยซ. Z gotovostjo lahko reฤem, da je veฤ kot uspeลกnica. Saj jo je preizkusilo veฤ ljudi, med drugim tudi draga prijateljica Jasmina, za katero vem, da bi mi brez zadrลพkov povedala, ฤe bi jed preveฤ odstopala od izvirnika.
SESTAVINE
Za testo
- 500 g moke
- 1 ลพliฤka trsnega sladkorja
- 3 dcl rastlinskega mleka
- ลกฤep kurkume
- 1 kocka kvasa
- 10 g soli
Nadev
- 3 ลพlice veganske ยปzasekeยซ oz. ยปocvirkovยซ
- pest sveลพega peterลกilja
- 3 ลพlice rastlinske kisle smetane ali jogurta (ni nujno, po ลพelji)
Premaz
- 4 ลพlice ovsenega mleka (v njem raztopimo kokosovo olje)
- kokosovo olje
PRIPRAVA
- S sladkorjem, kvasom, moko in vodo pripravimo kvasec. Pustimo, da vzhaja na toplem.
- Iz moke in preostalih sestavin zamesimo gladko testo, ki ga pustimo vzhajati dobro uro. Nato testo ponovno pregnetemo, ga pustimo poฤivati 15 minut in razvaljamo na 0,5 cm debelo.
- Premaลพemo z rastlinsko smetano ali jogurtom (po ลพelji) in potrosimo z veganskimi ยปocvirkiยซ (recept tukaj).
- Nato testo zvijemo in predenemo v pomaลกฤen pekaฤ. Po vrhu ga temeljito prebodemo.
- Za ยปvauยซ uฤinek lahko zavijemo majhne potiฤke in jih speฤemo v modelฤkih za potiฤke.
- Pustimo vzhajati 30 minut.
- Medtem segrejemo peฤico na180 stopinj Celzija.
- Povitico pomaลพemo z raztopino kokosove maลกฤobe in rastlinskega mleka.
- Peฤemo od 45 do 60 minut, odvisno od debeline povitice.
- Navadno se poleg prileลพe skleda solate, v tem letnem ฤasu najbolje regrata.
In smo jo ยปpoveganiliยซ. Z gotovostjo lahko reฤem, da je veganska slana potica veฤ kot uspeลกnica. Saj jo je preizkusilo veฤ ljudi, med drugim tudi draga prijateljica Jasmina, za katero vem, da bi mi brez zadrลพkov povedala, ฤe bi jed preveฤ odstopala od izvirnika.
- oglas -