ReceptiKosiloVeganska čičerkina omleta

Veganska čičerkina omleta

MORDA VAS ZANIMA

Veganska čičerkina omleta je pripravljena iz čičerkine moke in ima zelo veliko beljakovin (dvakrat toliko kot jajca) in vlaknin, ne vsebuje glutena, pri peki pa se lahko uporablja kot nadomestek jajc (ne zaradi okusa, ampak ker veže skupaj sestavine).

- Oglas -

SESTAVINE (1 omleta)

  • 15 dag čičerkine moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/2 žličke kurkume
  • ščep popra
  • 3 dcl vode
  • 1 bio zelenjavna kocka
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 bučka
  • 1/2 rdeče paprike
  • 1/4 jajčevca
  • 4 sušeni paradižniki
  • začimbe po okusu: rožmarin, žajbelj, bazilika, origano, peteršilj

PRIPRAVA

  1. V posodo stresemo 15 dag čičerkine moke, žličko pecilnega praška, pol žličke kurkume, ščep popra in priljubljena zelišča (baziliko, origano, peteršilj). Vmešamo še 3 dcl vode, v kateri smo prej raztopili bio zelenjavno kocko. Zmes mora biti tekoča približno kot umešana jajca.
  2. V ponvi z malo olja na visoki temperaturi prepražimo sesekljano srednje veliko čebulo, 2 stroka česna, na ozke rezine nasekljano bučko, 1/2 rdeče paprike, 1/4 jajčevca, 4 sušene paradižnike, rožmarin in žajbelj.
  3. Ko zelenjava porjavi, jo stresemo v posodo s čičerkino zmesjo, premešamo, celotno zmes vlijemo nazaj v ponev in jo oblikujemo v omleto. Na srednji temperaturi pečemo 10 minut na vsaki strani (omleto obrnemo previdno, s pomočjo krožnika, ker je drobljiva).

Namig: jed je nekoliko bolj suha v primerjavi z jajčno omleto, zato se zraven izjemno prileže solata.

- oglas -
Prejšnji članekRezanci soba z zelenjavo
Naslednji članekAvokadova krema z oreščki

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×