Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeZanimivostiV pustne Benetke z vlakom

V pustne Benetke z vlakom

MORDA VAS ZANIMA

Približuje se mesec karnevalov, ko smo lahko vsaj en dan nekdo drug. Pridružite se nam na nepozabnem izletu z vlakom in obiščite največji karneval v Evropi v Benetkah za 39 €. Lahko pa si ogledate pustne povorke v sosednjih državah z vlakom že od 20 € dalje.

- Oglas -

Pustni karneval Benetke

Karnevalski vlak v Benetke

Med karnevalom Benetke dobesedno preplavijo množice turistov. Bogati kostumi in pravljične maske prevzamejo še tako hladnega obiskovalca, kajti karneval je brez dvoma prava paša za oči. V središče karnevalskega dogajanja v Benetkah se letos lahko odpravite s posebnim vlakom (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/na-izlet-tujina/posebni-vlak-na-beneski-karneval). Ta bo v soboto, 18. februarja, ob 4. uri zjutraj odpeljal z ljubljanske železniške postaje, v Benetke pa pripeljal ob 9.42. Od Beneškega karnevalskega vzdušja se bo potrebno posloviti ob 21.10, ko bo karnevalski vlak odpeljal proti Ljubljani. Izlet v Benetke stane 39 €. V ceni so vključeni povratna vozovnica za karnevalski vlak, spremljava v vlaku, organizacija izleta in … presenečenje!

Dodatne informacije in rezervacije:

  • v Infocentru Ljubljana, Celje in Maribor
  • po elektronski pošti: [email protected]
  • na telefonski številki: 01 29 13 391

S 70-odstotnim popustom na karneval v Opatiji

Odpeljite se do jadranske Nice in si oglejte tradicionalni Opatijski karneval. Lahko se boste sprehodili po 12 kilometrov dolgem sprehajališču, si privoščili kavo v opatijski kavarni. Vmes se lahko ustavite tudi na Reki, kjer se vsako leto zbere okrog osem tisoč udeležencev v karnevalski povorki, katero si ogleda okrog sto tisoč obiskovalcev.

- Oglas -

Pustovanje v OpatijiV Opatijo (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/destinacije/hrvaska/opatija ) in na Reko ( https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/destinacije/hrvaska/reka) vozi vlak iz Ljubljane ob 6.20. V Opatijo pripelje ob 8.50, na Reko pa ob 9.02. Proti domu se odpeljete z Reke ob 20.40 oziroma iz Opatije ob 20.53. Za povratno vozovnico v Opatijo oz. na Reko boste odšteli 22,40 oz. 24,00 €. Če boste potovali v skupini, boste potovali še ugodneje. Najceneje bodo potovali mladi do 20 let  in kar s 70-odstotnim popustom (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/popusti-in-ugodnosti/popust-za-mlade) . Skupina šestih mladih do 20 let bo tako za povratno vozovnico v Opatijo odštela le 8 € po osebi, na Reko pa 9 € po osebi.

Stoletni karneval v Beljaku z vlakom za 20 €

Beljaški karneval ima že stoletno tradicijo. Vrhunec prireditve je pustna povorka skozi središče mesta. Na povorki nastopi vsako leto okrog 150 skupin oziroma več kakor tri tisoč mask. Glasbene skupine na trgih pa ogrevajo vzdušje od jutranjih ur. Med Ljubljano in Beljakom pelje več vlakov na dan (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/destinacije/avstrija/beljak).

Stoletni karneval v BeljakuPovratna vozovnica Regio AS  (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/destinacije/avstrija/regio-as) iz Ljubljane stane 20 €, za otroka do 15 let pa 10 €. Še ugodneje boste potovali v skupini do pet oseb, in sicer z vozovnico City Star (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/popusti-in-ugodnosti/city-star-international), za katero boste odšteli le 13,02 € na osebo in jo morate vsaj tri dni pred potovanjem. Tudi v Beljak bodo najceneje potovale skupine mladih do 20 let – kar s 70-odstotnim popustom, tako bo šest mladih do 20 let za povratno vozovnico v Beljak odštelo le 12,80 € po osebi.

Nagradna igra – Brezplačno na karneval v Benetke

Obišči nas na FB profilu Grem z vlakom (https://www.facebook.com/grem.z.vlakom), odgovori na nagradno vprašanje in se brezplačno zapelji na karneval v Benetke.

Oglasno sporočilo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×