fbpx
Domov Rubrike Zanimivosti V pustne Benetke z vlakom

V pustne Benetke z vlakom

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Približuje se mesec karnevalov, ko smo lahko vsaj en dan nekdo drug. Pridružite se nam na nepozabnem izletu z vlakom in obiščite največji karneval v Evropi v Benetkah za 39 €. Lahko pa si ogledate pustne povorke v sosednjih državah z vlakom že od 20 € dalje.

Pustni karneval Benetke

Karnevalski vlak v Benetke

Med karnevalom Benetke dobesedno preplavijo množice turistov. Bogati kostumi in pravljične maske prevzamejo še tako hladnega obiskovalca, kajti karneval je brez dvoma prava paša za oči. V središče karnevalskega dogajanja v Benetkah se letos lahko odpravite s posebnim vlakom (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/na-izlet-tujina/posebni-vlak-na-beneski-karneval). Ta bo v soboto, 18. februarja, ob 4. uri zjutraj odpeljal z ljubljanske železniške postaje, v Benetke pa pripeljal ob 9.42. Od Beneškega karnevalskega vzdušja se bo potrebno posloviti ob 21.10, ko bo karnevalski vlak odpeljal proti Ljubljani. Izlet v Benetke stane 39 €. V ceni so vključeni povratna vozovnica za karnevalski vlak, spremljava v vlaku, organizacija izleta in … presenečenje!

Dodatne informacije in rezervacije:

  • v Infocentru Ljubljana, Celje in Maribor
  • po elektronski pošti: [email protected]
  • na telefonski številki: 01 29 13 391

S 70-odstotnim popustom na karneval v Opatiji

Odpeljite se do jadranske Nice in si oglejte tradicionalni Opatijski karneval. Lahko se boste sprehodili po 12 kilometrov dolgem sprehajališču, si privoščili kavo v opatijski kavarni. Vmes se lahko ustavite tudi na Reki, kjer se vsako leto zbere okrog osem tisoč udeležencev v karnevalski povorki, katero si ogleda okrog sto tisoč obiskovalcev.

Pustovanje v OpatijiV Opatijo (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/destinacije/hrvaska/opatija ) in na Reko ( https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/destinacije/hrvaska/reka) vozi vlak iz Ljubljane ob 6.20. V Opatijo pripelje ob 8.50, na Reko pa ob 9.02. Proti domu se odpeljete z Reke ob 20.40 oziroma iz Opatije ob 20.53. Za povratno vozovnico v Opatijo oz. na Reko boste odšteli 22,40 oz. 24,00 €. Če boste potovali v skupini, boste potovali še ugodneje. Najceneje bodo potovali mladi do 20 let  in kar s 70-odstotnim popustom (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/popusti-in-ugodnosti/popust-za-mlade) . Skupina šestih mladih do 20 let bo tako za povratno vozovnico v Opatijo odštela le 8 € po osebi, na Reko pa 9 € po osebi.

Stoletni karneval v Beljaku z vlakom za 20 €

Beljaški karneval ima že stoletno tradicijo. Vrhunec prireditve je pustna povorka skozi središče mesta. Na povorki nastopi vsako leto okrog 150 skupin oziroma več kakor tri tisoč mask. Glasbene skupine na trgih pa ogrevajo vzdušje od jutranjih ur. Med Ljubljano in Beljakom pelje več vlakov na dan (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/destinacije/avstrija/beljak).

Stoletni karneval v BeljakuPovratna vozovnica Regio AS  (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/destinacije/avstrija/regio-as) iz Ljubljane stane 20 €, za otroka do 15 let pa 10 €. Še ugodneje boste potovali v skupini do pet oseb, in sicer z vozovnico City Star (https://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/popusti-in-ugodnosti/city-star-international), za katero boste odšteli le 13,02 € na osebo in jo morate vsaj tri dni pred potovanjem. Tudi v Beljak bodo najceneje potovale skupine mladih do 20 let – kar s 70-odstotnim popustom, tako bo šest mladih do 20 let za povratno vozovnico v Beljak odštelo le 12,80 € po osebi.

Nagradna igra – Brezplačno na karneval v Benetke

Obišči nas na FB profilu Grem z vlakom (https://www.facebook.com/grem.z.vlakom), odgovori na nagradno vprašanje in se brezplačno zapelji na karneval v Benetke.

Oglasno sporočilo

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×