Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaPolnozrnate testenine s čemažem

Polnozrnate testenine s čemažem

MORDA VAS ZANIMA

Pred nami je sezona čemaža, ki ni samo okusna sestavina juh, omak, solat, zavitkov itd., pač pa ima tudi mnoge zdravilne lastnosti. Raste v gozdovih in na senčnih robovih travnikov, zaradi močnega vonja po česnu pa ga navadno zaznamo, še preden ga zagledamo. Okus je podoben česnovemu, vendar je bolj oster in pekoč. Če naberemo večje količine čemaža, ga lahko shranimo v zamrzovalnik ali vložimo v olivno olje.

- Oglas -

Testenine s Čemazem

Čemaž ni samo okusen, temveč tudi zdrav

Čemaž so poznali že stari Rimljani, imeli so ga celo raje od česna. Čemaž je bogat z eteričnimi olji, ima tudi dragocene soli, sluzi in sladkor. Priporočljiv je pri težavah z aterosklerozo ali apnenju žil, znižuje visok krvni pritisk, blagodejno pa deluje tudi na jetra. Nenazadnje je čemaž tudi odlično čistilo za želodec in črevesje. Najbolje je uživati svežega, v obliki namaza ali v solatah, zato z vami delimo recept za polnozrnate špagete za okusno, sila preprosto in hitro pripravljeno čemaževo omako.

Za dve osebi potrebujemo:

  • polnozrnate špagete,
  • 200 g čemaža,
  • manjšo čebulo,
  • smetano za kuhanje,
  • žlico olivnega olja,
  • sol in poper po okusu.

Špagete skuhamo in odcedimo. Čebulo drobno nasekljamo in prepražimo na olivnem olju, da rahlo porumeni. Dodamo opran, osušen in narezan čemaž, solimo in popramo in med mešanjem na majhnem ognju pražimo 5 minut. Tik pred koncem kuhanja dodamo smetano in po potrebi dosolimo. Omako prelijemo čez špagete, zraven se prileže skleda zelene ali mešane solate. Zaradi močne arome po česnu jed morda ni najbolj primerna za romantični večer v dvoje, je pa toliko bolj zdrava. Dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×