Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Lokalne in regionalne noviceV Medvodah nova polnilnica za električna vozila

V Medvodah nova polnilnica za električna vozila

MORDA VAS ZANIMA

V občini Medvode se lahko pohvalijo z novo brezplačno polnilno postajo za električna vozila, ki jo lahko upravljamo kar s svojim mobilnim telefonom.
Električna polnilnica za avtomobile
Občina Medvode je uspešno kandidirala na Javnem pozivu za nepovratne finančne spodbude občinam za polnilne postaje za električna vozila v zavarovanih območjih narave in območjih Natura 2000. Slovenski okoljski javni EKO SKLAD sofinancira postavitev polnilnih postaj v občinah, kjer vsaj del območja leži v zavarovanih območjih. Novo polnilno postajo so postavili na parkirišču pred športno dvorano v Medvodah, ob Finžgarjevi ulici.
“Postavili smo eno hitro DC polnilno postajo 22,5kW (2x Schuko, 1x SHAdeMO, 1x CCS Combo, ELEVAT sistem) in označili dve parkirni mesti namenjeni električnim vozilom”, pojasnjujejo na občini.
Polnjenje se aktivira s telefonskim klicem ali z mobilno in spletno aplikacijo. “Z nadgradnjo infrastrukture spodbujamo uporabo električnih vozil, z uporabo električnega vozila za potrebe Občine Medvode pa hkrati dajemo tudi zgled.” Električna polnilnica pri športni dvorani Medvode je druga javna brezplačna polnilnica na območju občine, prva pa je bila postavljena leta 2016 na parkirišču pred Knjižnico. Vrednost postavitve polnilne postaje se giblje okoli 9.926 EUR, Eko sklad pa bo prispeval sredstva do višine 5.000 EUR.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×