Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Lokalne in regionalne noviceV Medvodah nova polnilnica za električna vozila

V Medvodah nova polnilnica za električna vozila

MORDA VAS ZANIMA

V občini Medvode se lahko pohvalijo z novo brezplačno polnilno postajo za električna vozila, ki jo lahko upravljamo kar s svojim mobilnim telefonom.
Električna polnilnica za avtomobile
Občina Medvode je uspešno kandidirala na Javnem pozivu za nepovratne finančne spodbude občinam za polnilne postaje za električna vozila v zavarovanih območjih narave in območjih Natura 2000. Slovenski okoljski javni EKO SKLAD sofinancira postavitev polnilnih postaj v občinah, kjer vsaj del območja leži v zavarovanih območjih. Novo polnilno postajo so postavili na parkirišču pred športno dvorano v Medvodah, ob Finžgarjevi ulici.
“Postavili smo eno hitro DC polnilno postajo 22,5kW (2x Schuko, 1x SHAdeMO, 1x CCS Combo, ELEVAT sistem) in označili dve parkirni mesti namenjeni električnim vozilom”, pojasnjujejo na občini.
Polnjenje se aktivira s telefonskim klicem ali z mobilno in spletno aplikacijo. “Z nadgradnjo infrastrukture spodbujamo uporabo električnih vozil, z uporabo električnega vozila za potrebe Občine Medvode pa hkrati dajemo tudi zgled.” Električna polnilnica pri športni dvorani Medvode je druga javna brezplačna polnilnica na območju občine, prva pa je bila postavljena leta 2016 na parkirišču pred Knjižnico. Vrednost postavitve polnilne postaje se giblje okoli 9.926 EUR, Eko sklad pa bo prispeval sredstva do višine 5.000 EUR.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×