Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.
Ekologija & okolje»Usnje«, ki je izdelano iz kave – prihodnost obutve?

»Usnje«, ki je izdelano iz kave – prihodnost obutve?

MORDA VAS ZANIMA

Na tržišču se pojavljajo vse bolj zanimive in raznolike alternative usnju. Vedno več oblikovalcev dokazuje, da je kakovostna obutev lahko obenem tudi prijazna do živali in okolja. Nekateri pri tem še posebej navdušijo s kreativnimi rešitvami. V to kategorijo nedvomno sodi izdelava športne obutve iz recikliranih kavnih zrn!

- Oglas -

Vse več dokazov, da za kakovostno obutev ni potrebna živalska koža

Ideja, da bi lahko priljubljen (jutranji) napitek nadomestil usnje pri izdelavi obutve, se zdi na prvi pogled zelo nenavadna. Vendar pa so pri nemškem podjetju Nat-2 dokazali, da je to povsem izvedljivo. Omenjeno športno obutev je razvil Sebastian Thies, ustanovitelj podjetja, ki prihaja iz družine z bogato tradicijo izdelovanja čevljev.

Thies je nadgradil znanje svojih prednikov z inovativnimi pristopi, pisanimi na kožo današnjemu času in sodobnim potrebam. To pa pomeni, da daje prednost trajnostnemu oblikovanju. V primeru športne obutve iz »kavnega usnja« je na primer uporabljal tudi druge reciklirane materiale, kot so reciklirane plastenke, kar predstavlja še dodatni doprinos  k zaščiti okolja.

- Oglas -

Bodo tovrstni materiali že kmalu dostopni širši množici?

»Kavno usnje« pa ni edina alternativna rešitev, ki jo je mogoče zaslediti. V zadnjih letih smo bili na primer lahko priča izdelavi nadomestka za usnje iz gob, ananasa, jabolk itn. Pogosto gre sicer v teh primerih za zelo unikatne dizajne in številčno omejene serije, kar pomeni tudi precej visoko ceno obutve. Vendar pa je mogoče pričakovati, da se bodo v prihodnosti tovrstni materiali pogosteje uporabljali tudi pri izdelavi cenovno ugodnejše obutve, dostopne širšemu krogu ljudi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×