Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Ekologija & okolje»Usnje«, ki je izdelano iz kave – prihodnost obutve?

»Usnje«, ki je izdelano iz kave – prihodnost obutve?

MORDA VAS ZANIMA

Na tržišču se pojavljajo vse bolj zanimive in raznolike alternative usnju. Vedno več oblikovalcev dokazuje, da je kakovostna obutev lahko obenem tudi prijazna do živali in okolja. Nekateri pri tem še posebej navdušijo s kreativnimi rešitvami. V to kategorijo nedvomno sodi izdelava športne obutve iz recikliranih kavnih zrn!

- Oglas -

Vse več dokazov, da za kakovostno obutev ni potrebna živalska koža

Ideja, da bi lahko priljubljen (jutranji) napitek nadomestil usnje pri izdelavi obutve, se zdi na prvi pogled zelo nenavadna. Vendar pa so pri nemškem podjetju Nat-2 dokazali, da je to povsem izvedljivo. Omenjeno športno obutev je razvil Sebastian Thies, ustanovitelj podjetja, ki prihaja iz družine z bogato tradicijo izdelovanja čevljev.

Thies je nadgradil znanje svojih prednikov z inovativnimi pristopi, pisanimi na kožo današnjemu času in sodobnim potrebam. To pa pomeni, da daje prednost trajnostnemu oblikovanju. V primeru športne obutve iz »kavnega usnja« je na primer uporabljal tudi druge reciklirane materiale, kot so reciklirane plastenke, kar predstavlja še dodatni doprinos  k zaščiti okolja.

- Oglas -

Bodo tovrstni materiali že kmalu dostopni širši množici?

»Kavno usnje« pa ni edina alternativna rešitev, ki jo je mogoče zaslediti. V zadnjih letih smo bili na primer lahko priča izdelavi nadomestka za usnje iz gob, ananasa, jabolk itn. Pogosto gre sicer v teh primerih za zelo unikatne dizajne in številčno omejene serije, kar pomeni tudi precej visoko ceno obutve. Vendar pa je mogoče pričakovati, da se bodo v prihodnosti tovrstni materiali pogosteje uporabljali tudi pri izdelavi cenovno ugodnejše obutve, dostopne širšemu krogu ljudi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×