Dom & EnergijaUporabni triki za odstranjevanje žvečilnega gumija z oblačil

Uporabni triki za odstranjevanje žvečilnega gumija z oblačil

MORDA VAS ZANIMA

Drobne nezgode, kot je žvečilni gumi na oblačilih, nas lahko pogosto spravijo v slabo voljo. Verjetno se je tudi vam kljub pazljivosti že kdaj zgodilo kaj podobnega. Morda takrat niste dobro vedeli, kako ukrepati, zato ste se preprosto sprijaznili s tem, da je kos oblačila uničen. Vendar pa v resnici obstaja precej trikov, s pomočjo katerih lahko zelo hitro in uspešno odstranite žvečilni gumi z obleke. Ponujamo vam nekaj uporabnih idej – izbiro najustreznejše metode prilagodite materialu oblačila in temu, za kako velik kos žvečilnega gumija gre. Seveda pa lahko poskusite tudi s kombinacijo različnih metod, če bo to potrebno.

- Oglas -

Odstranjevanje žvečilnega gumija

Zamrzovanje

Verjetno najbolj znan trik za odstranjevanje žvečilnega gumija z oblačil vključuje zamrzovanje. Kos oblačila preprosto položite v zamrzovalnik (pazite le, da se oblačilo ne bo primrznilo na podlago – uporabite torej ustrezno zaščito (podstavek)). Občasno preverite, ali se je žvečilni gumi že strdil. Ko ugotovite, da je dovolj trd, ga preprosto odstranite. Tudi pri tem seveda pazite, da ne poškodujete oziroma odtrgate tudi blaga.

Vrela voda

Če je material primeren, lahko poskusite žvečilni gumi odstraniti tudi tako, da oblačilo potopite v vrelo vodo. Mesto, kjer se je na oblačilo prilepil žvečilni gumi, dobro zdrgnite. Po potrebi postopek ponavljajte, dokler ne odstranite vseh ostankov. Metoda je primerna predvsem za oblačila, ki se lahko perejo pri višjih temperaturah.

Alkohol

Pri odstranjevanju žvečilnega gumija z oblačil si lahko pomagate tudi s čistilnim alkoholom. Malce alkohola najprej zlijte na krpico ali gobico, s katero nato zdrgnite oblačilo oziroma tisti del, kjer je prilepljen žvečilni gumi. Pri odstranjevanju si lahko nato pomagate s konico noža ali s kuhinjsko lopatico.

Kis

- Oglas -

Med številne možnosti uporabe jabolčnega kisa sodi tudi odstranjevanje žvečilnega gumija z oblačil. Kis najprej malce pogrejte. Vanj nato pomakajte staro zobno ščetko, s katero drgnite mesto s prilepljenim žvečilnim gumijem. Oblačilo na koncu operite v pralnem stroju.

Lak za lase

Ste vedeli, da vam lahko pride lak za lase zelo prav, če se na kos oblačila prilepi žvečilni gumi? Vse, kar morate storiti, je, da žvečilni gumi popršite z manjšo količino laka za lase. Tako se bo žvečilni gumi strdil, zato bo odstranjevanje precej preprosto.

Lepilni trak/izolirni trak

Na žvečilni gumi prilepite košček lepilnega traku, še bolje pa je, da uporabite kar izolirni trak. Dobro pritisnite, malce počakajte, nato pa s hitrim gibom odlepite. Ponovite, dokler ne očistite površine.

Eterično olje pomaranče

Zelo učinkovita – obenem pa tudi zelo dišeča – rešitev za odstranjevanje žvečilnega gumija z oblačil je lahko tudi uporaba eteričnega olja pomaranče. Majhno količino eteričnega olja nanesite na gobico, s katero podrgnite po žvečilnem gumiju. Počakajte približno 2 minuti, nato pa odstranite žvečilni gumi (z zaobljeno konico noža, kuhinjsko lopatico, ravnilom ali podobnim pripomočkom). Ne glede na izbrano metodo, je priporočljivo, da oblačilo na koncu operete kot običajno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×