0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNapotki za pravilno uporabo suhega šampona

Napotki za pravilno uporabo suhega šampona

MORDA VAS ZANIMA

Uporaba suhega šampona je v zadnjem času zelo priljubljena predvsem zato, ker prepogosto pranje las lahko privede do številnih težav z lasiščem. Mnogim ljudem se lasje mastijo zelo hitro, zato ne vidijo druge rešitve, kot da se umivanja lotevajo večkrat tedensko.

- Oglas -

Uporaba suhega šampona

Bi radi tudi sami vsaj nekoliko podaljšali čas med posameznimi pranji, vendar ne želite hoditi po svetu z mastnimi lasmi? V tem primeru si lahko pomagate s suhim šamponom – s kupljenim ali s takšnim, ki ga izdelate sami. Da pa bi bil rezultat optimalen, je pomemben pravilen nanos …

Pri uporabi suhega šampona je potrebna potrpežljivost

Mnogi uporabljajo suhi šampon tako, da ga preprosto posujejo po vrhu las, vendar pa končni rezultat v tem primeru ne bo najboljši. Priporočamo, da suhi šampon nanašate postopoma, in sicer tako, da vzamete manjši pramen las, ki ga povzdignete, da lahko šampon zares doseže korenine posameznih las, ki seveda postanejo najhitreje mastne. Nadaljujte pramen za pramenom, dokler ne zajamete vseh las.

- Oglas -

Ko končate z nanašanjem, nagnite glavo naprej in začnite z masiranjem lasišča. Tako se bo suhi šampon zares enakomerno razporedil in se obenem nekoliko pomaknil navzdol po laseh. S tem pa boste odstranili tudi morebitni presežek in preprečili sprijemanje suhega šampona. Povsem na koncu lase skrtačite. Pri tem uporabljajte krtačo z mehkimi ščetinami. Tako lahko podaljšate čas do naslednjega pranja las vsaj za dan ali dva.

Kako zmanjšati težave z mastnimi lasmi?

Čeprav je suhi šampon seveda pogosto zelo priročen, pa gre kljub vsemu zgolj za začasno rešitev. Če bi radi, da bi se vaši lasje manj mastili, imamo tako za vas še nekaj dodatnih napotkov. Prvi je ta, da se poskušajte čim manj dotikati svojih las. Večino časa se verjetno niti ne zavedate, da to počnete, zato bodite v prihodnje bolj pozorni na to navado, ki jo imajo mnogi ljudje. Prav pogosto dotikanje las je razlog, da se lasje mastijo precej hitreje, kot bi se sicer. Tudi na prstnih blazinicah se namreč kopičijo maščobe, ki jih s tem zanesete na lase.

Priporočamo tudi, da na koncu pranja lase vedno splaknete z mrzlo vodo. Vroča voda namreč odstrani preveč naravnih maščob, kar poskušajo lojnice nadomestiti s tem, da začnejo izločati še več maščob. Naš tretji nasvet za zmanjševanje težav z mastnimi lasmi je, da poskušajte uporabljati predvsem naravne izdelke za nego in oblikovanje las. Pogosto so mastni lasje tudi posledica kemikalij iz zelo agresivnih kozmetičnih izdelkov, ki se zmešajo z umazanijo, znojem in maščobo. Ta kombinacija nato »obteži« lasne mešičke in jim onemogoči, da dihajo, kar lahko privede tudi do čezmernega izpadanja las. Še zadnji nasvet, ki ga imamo tokrat za vas, pa je, da bodite pazljivi pri prehrani. Tudi pretiravanje z zelo mastno hrano lahko namreč prispeva k zelo hitremu maščenju las.

.

NAJNOVEJŠE