Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Lepota & kozmetikaNapotki za pravilno uporabo suhega šampona

Napotki za pravilno uporabo suhega šampona

MORDA VAS ZANIMA

Uporaba suhega šampona je v zadnjem času zelo priljubljena predvsem zato, ker prepogosto pranje las lahko privede do številnih težav z lasiščem. Mnogim ljudem se lasje mastijo zelo hitro, zato ne vidijo druge rešitve, kot da se umivanja lotevajo večkrat tedensko.

- Oglas -

Uporaba suhega šampona

Bi radi tudi sami vsaj nekoliko podaljšali čas med posameznimi pranji, vendar ne želite hoditi po svetu z mastnimi lasmi? V tem primeru si lahko pomagate s suhim šamponom – s kupljenim ali s takšnim, ki ga izdelate sami. Da pa bi bil rezultat optimalen, je pomemben pravilen nanos …

Pri uporabi suhega šampona je potrebna potrpežljivost

Mnogi uporabljajo suhi šampon tako, da ga preprosto posujejo po vrhu las, vendar pa končni rezultat v tem primeru ne bo najboljši. Priporočamo, da suhi šampon nanašate postopoma, in sicer tako, da vzamete manjši pramen las, ki ga povzdignete, da lahko šampon zares doseže korenine posameznih las, ki seveda postanejo najhitreje mastne. Nadaljujte pramen za pramenom, dokler ne zajamete vseh las.

Ko končate z nanašanjem, nagnite glavo naprej in začnite z masiranjem lasišča. Tako se bo suhi šampon zares enakomerno razporedil in se obenem nekoliko pomaknil navzdol po laseh. S tem pa boste odstranili tudi morebitni presežek in preprečili sprijemanje suhega šampona. Povsem na koncu lase skrtačite. Pri tem uporabljajte krtačo z mehkimi ščetinami. Tako lahko podaljšate čas do naslednjega pranja las vsaj za dan ali dva.

Kako zmanjšati težave z mastnimi lasmi?

- Oglas -

Čeprav je suhi šampon seveda pogosto zelo priročen, pa gre kljub vsemu zgolj za začasno rešitev. Če bi radi, da bi se vaši lasje manj mastili, imamo tako za vas še nekaj dodatnih napotkov. Prvi je ta, da se poskušajte čim manj dotikati svojih las. Večino časa se verjetno niti ne zavedate, da to počnete, zato bodite v prihodnje bolj pozorni na to navado, ki jo imajo mnogi ljudje. Prav pogosto dotikanje las je razlog, da se lasje mastijo precej hitreje, kot bi se sicer. Tudi na prstnih blazinicah se namreč kopičijo maščobe, ki jih s tem zanesete na lase.

Priporočamo tudi, da na koncu pranja lase vedno splaknete z mrzlo vodo. Vroča voda namreč odstrani preveč naravnih maščob, kar poskušajo lojnice nadomestiti s tem, da začnejo izločati še več maščob. Naš tretji nasvet za zmanjševanje težav z mastnimi lasmi je, da poskušajte uporabljati predvsem naravne izdelke za nego in oblikovanje las. Pogosto so mastni lasje tudi posledica kemikalij iz zelo agresivnih kozmetičnih izdelkov, ki se zmešajo z umazanijo, znojem in maščobo. Ta kombinacija nato »obteži« lasne mešičke in jim onemogoči, da dihajo, kar lahko privede tudi do čezmernega izpadanja las. Še zadnji nasvet, ki ga imamo tokrat za vas, pa je, da bodite pazljivi pri prehrani. Tudi pretiravanje z zelo mastno hrano lahko namreč prispeva k zelo hitremu maščenju las.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×