0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaSuhi šampon lahko izdelate tudi sami

Suhi šampon lahko izdelate tudi sami

MORDA VAS ZANIMA

Suhi šampon je vedno bolj priljubljen izdelek, ki za kakšen dan podaljša obdobje med umivanjem las. Preverite, kako lahko tudi sami pripravite ta praktičen izdelek in poskrbite za čistočo svojih las tudi takrat, ko preprosto zmanjka časa za dolgotrajno umivanje in sušenje las.

- Oglas -

Kako deluje?

Suhi šampon deluje tako, da vsebuje sestavino, ki močno absorbira odvečno maščobo iz lasišča. Za izdelavo boste potrebovali:

  • skodelico tople vode,
  • ¼ skodelice marantina moke (ali koruznega škroba).
  • ¼ skodelice virginskega nepozebnika,
  • eterično olje po želji,
  • pršilka.

Lahko uporabite tudi le marantino moko ali koruzni škrob in ju nanesete na lase s čopičem za puder in dobro počešete lase po vsej dolžini, a ta metoda je malce bolj »umazana«. Preprosteje je, da si pripravite svoj sprej.

Kako pripravite suhi šampon?

V skodelico tople vode dajte ¼ skodelice marantina moke ali koruznega škroba in dobro premešajte, da se prah porazdeli po tekočini in da ni več grudic. Dodajte 1/4 skodelice virginskega nepozebnika k mešanici, saj bo ta pripomogel, da se bo zmes hitreje posušila, ko jo boste nanesli na lase. Dodajte kapljico eteričnega olja po izbiri – rožmarin stimulira rast las, olje čajevca pripomore k blaženju prhljaja, eterično olje limone pa dobro deluje na mastno lasišče.  Tekočino prelijte v pršilko.

- Oglas -

Kako uporabljate suhi šampon?

Pretresite pršilko pred uporabo in popršite po konicah ali oljnih predelih po lasišču. Pustite, da se posuši in stilirajte kot običajno.

.

NAJNOVEJŠE