Lepota & KozmetikaUmivanje obraza z jabolčnim kisom izjemno koristno za vašo kožo

Umivanje obraza z jabolčnim kisom izjemno koristno za vašo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Uživanje jabolčnega kisa ima lahko zelo pozitiven vpliv na vaše zdravje. Prav tako pa lahko jabolčni kis koristi vašim lasem in celo koži. Tudi mnoge zvezdnice so razkrile, da naj bi bila skrivnost njihove prečudovite kože prav umivanje z jabolčnim kisom. Sliši se skorajda preveč preprosto, da bi bilo lahko res. Vendar pa so rezultati velikokrat precej boljši, če namesto dragih kozmetičnih izdelkov za nego uporabimo kar sestavine, ki se skrivajo v naši kuhinji. Preverite, pri čem vse vam lahko pomaga umivanje kože z jabolčnim kisom in kako se lotiti tega postopka …

- Oglas -

Umivanje obraza z jabolčnim kisom1

Pomoč pri pretirano mastni koži

Je vaša koža zelo mastna, polna razširjenih in zamašenih por? Ena najboljših izbir za naravno nego je v tem primeru zagotovo prav jabolčni kis. Pomaga namreč pri uravnavanju pH-ja kože in odstranjevanju prekomerne maščobe, poskrbi pa tudi, da se sčasoma zmanjša sama tvorba maščob. Poleg tega jabolčni kis zoži kožne pore in tako deluje kot odličen naravni nadomestek za tonik za obraz. Preberite tudi: Mastna koža: Kako jo pravilno negujemo.

Naravno nad akne

Obstaja veliko različnih nasvetov, kako se spopasti z aknami. Tisti, ki so preizkusili že ogromno naravnih možnosti, pogosto ugotovijo, da je mogoče zelo dobre rezultate doseči z jabolčnim kisom. Ta namreč pomaga pri odstranjevanju nečistoč, ki se začnejo sicer kopičiti v porah, kar pogosto privede do nastajanja aken.

Manj izrazite starostne pege

Vas motijo starostne pege, ki so se pojavile na obrazu? Gre za pigmentne spremembe različnih velikosti, ki se najpogosteje pojavijo na predelih kože, ki so najbolj izpostavljeni sončnim žarkom. Tako jih velikokrat opazimo tudi na rokah/dlaneh. Čeprav so starostne pege zelo pogosta posledica staranja, pa ni treba, da se z njimi preprosto sprijaznite. Njihov videz lahko močno omilite, če boste dosledni pri uporabi jabolčnega kisa za čiščenje obraza. Preverite tudi: Kako odstranimo starostne pege.

- Oglas -

Jabolčni kis za umivanje obraza in kožo

Preprečevanje okužb

Zaradi protimikrobnega, še posebej protibakterijskega delovanja je jabolčni kis tudi odlična naravna sestavina za preprečevanje okužb. Načeloma je jabolčni kis primeren tudi za čiščenje nekoliko občutljivejše kože, le da ga morate v tem primeru pred uporabo malce bolj razredčiti.

Pomiritev kože, ki jo je opeklo sonce

V poletnih mesecih je umivanje obraza z jabolčnim kisom priporočljivo tudi takrat, ko vas ujame malce preveč sončnih žarkov. Jabolčni kis namreč uspešno pomiri kožo, saj deluje protivnetno, številni antioksidanti, ki jih vsebuje, pa pospešijo proces obnove kože.

Kako uporabiti jabolčni kis za umivanje obraza?

Priporočamo, da izberete jabolčni kis, ki ni bil pasteriziran in filtriran, saj se tako ohrani največ koristnih snovi. Zmešajte 250 mililitrov vode in 5 žlic jabolčnega kisa. Zvečer s kože najprej odstranite morebitna ličila, nato pa mešanico popršite po obrazu (za začetek jo preizkusite na majhnem delčku kože). Počakajte nekaj minut, nato pa obraz umijte s hladno vodo. Postopek ponavljajte 5 dni zapored, ki naj jim nato sledita 2 dneva premora.

NAJNOVEJŠE