[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeUčenke poslale kar 20.000 plastičnih embalaž proizvajalcem prehrambnih izdelkov

Učenke poslale kar 20.000 plastičnih embalaž proizvajalcem prehrambnih izdelkov

MORDA VAS ZANIMA

Je posameznik v celoti odgovoren za količino odpadkov, ki jih ustvari? Ker je ogromno živil mogoče kupiti zgolj v plastičnih ovojih, se je danes zelo težko izogniti kupom odpadkov, predvsem pri prehrambnih izdelkih. Mnogi so tako prepričani, da se ne bi smeli osredotočati zgolj na potrošnike, ampak da morajo največji delež bremena prevzeti proizvajalci. Indijske šolarke so tako pred kratkim izvedle posebno akcijo. Podjetjem, ki je proizvedlo izdelke, so vrnile nekaj več kot 20.000 embalaž, ki so jih zbrale same.

- Oglas -

Plastična embalaža

Neprijetno »darilo«, ki ga je spremljalo zgovorno pismo

Učenke so embalaže zbirale dva tedna. Kot omenjeno, so v tem obdobju zbrale dobrih 20.000 kosov plastične embalaže. Kar približno ena polovica teh odpadov je bila vrnjena podjetju Britannia, indijski korporaciji, ki se ukvarja s proizvodnjo različnih prehrambnih izdelkov. Učenke so svojemu prav posebnemu »darilu« priložile tudi pismo. V njem so zapisale: »Zadovoljne smo z okusom in kakovostjo vaših izdelkov, a nezadovoljne s plastično embalažo.

Želimo poskrbeti za to, da bi imele prihodnje generacije na voljo čisto okolje, in zmanjšati negativen vpliv plastike na planet. Odločile smo se, da zberemo prazne plastične ovoje vaših izdelkov in vam jih vrnemo, da boste lahko poskrbeli za njihovo varno reciklažo. Prosimo, pomagajte nam, da bomo lahko v vaših izdelkih uživale brez občutka krivde – in sicer tako, da uvedete okolju prijazno pakiranje.«

Bi morali biti proizvajalci izdelkov odgovorni za embalažo?

Vse več ljudi poudarja, da bi morala velika podjetja prevzeti odgovornost za celotni življenjski cikel embalaže njihovih izdelkov. Ena izmed najboljših rešitev je zbiranje praznih embalaž in njihova reciklaža. Večja ko bo odgovornost podjetij za prazne embalaže, bolj bodo pozorni na to, kakšno pakiranje za živila izbirajo. Mestne oblasti sicer upajo, da se bo pobuda, ki so jo sprožile učenke, razširila tudi na druga indijska mesta. Podjetja, ki so prejela verjetno ne ravno zaželeno pošiljko in omenjeno pismo, pa za zdaj še niso podala uradnega odgovora.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×