Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.
Ekologija & okoljeUčenke poslale kar 20.000 plastičnih embalaž proizvajalcem prehrambnih izdelkov

Učenke poslale kar 20.000 plastičnih embalaž proizvajalcem prehrambnih izdelkov

MORDA VAS ZANIMA

Je posameznik v celoti odgovoren za količino odpadkov, ki jih ustvari? Ker je ogromno živil mogoče kupiti zgolj v plastičnih ovojih, se je danes zelo težko izogniti kupom odpadkov, predvsem pri prehrambnih izdelkih. Mnogi so tako prepričani, da se ne bi smeli osredotočati zgolj na potrošnike, ampak da morajo največji delež bremena prevzeti proizvajalci. Indijske šolarke so tako pred kratkim izvedle posebno akcijo. Podjetjem, ki je proizvedlo izdelke, so vrnile nekaj več kot 20.000 embalaž, ki so jih zbrale same.

- Oglas -

Plastična embalaža

Neprijetno »darilo«, ki ga je spremljalo zgovorno pismo

Učenke so embalaže zbirale dva tedna. Kot omenjeno, so v tem obdobju zbrale dobrih 20.000 kosov plastične embalaže. Kar približno ena polovica teh odpadov je bila vrnjena podjetju Britannia, indijski korporaciji, ki se ukvarja s proizvodnjo različnih prehrambnih izdelkov. Učenke so svojemu prav posebnemu »darilu« priložile tudi pismo. V njem so zapisale: »Zadovoljne smo z okusom in kakovostjo vaših izdelkov, a nezadovoljne s plastično embalažo.

Želimo poskrbeti za to, da bi imele prihodnje generacije na voljo čisto okolje, in zmanjšati negativen vpliv plastike na planet. Odločile smo se, da zberemo prazne plastične ovoje vaših izdelkov in vam jih vrnemo, da boste lahko poskrbeli za njihovo varno reciklažo. Prosimo, pomagajte nam, da bomo lahko v vaših izdelkih uživale brez občutka krivde – in sicer tako, da uvedete okolju prijazno pakiranje.«

Bi morali biti proizvajalci izdelkov odgovorni za embalažo?

Vse več ljudi poudarja, da bi morala velika podjetja prevzeti odgovornost za celotni življenjski cikel embalaže njihovih izdelkov. Ena izmed najboljših rešitev je zbiranje praznih embalaž in njihova reciklaža. Večja ko bo odgovornost podjetij za prazne embalaže, bolj bodo pozorni na to, kakšno pakiranje za živila izbirajo. Mestne oblasti sicer upajo, da se bo pobuda, ki so jo sprožile učenke, razširila tudi na druga indijska mesta. Podjetja, ki so prejela verjetno ne ravno zaželeno pošiljko in omenjeno pismo, pa za zdaj še niso podala uradnega odgovora.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×