Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaUblažite posledice elektromagnetnega smoga

Ublažite posledice elektromagnetnega smoga

MORDA VAS ZANIMA

Nevarnosti mestnega smoga se dobro zavedamo, pogosto pa pozabljamo na še eno vrsto smoga, ki se nahaja predvsem v našem domu. Povzroča ga sevanje naših električnih naprav, kot so računalniki, televizija in mobilni telefoni. Elektromagnetni smog ali krajše elektrosmog ima številne negativne posledice na naše zdravje in počutje.

- Oglas -

Elektrosmog povzročajo naprave, ki se napajajo z električnim tokom. Različne znanstvene raziskave so potrdile, da sevanje takšnih naprav negativno vpliva na hormona melatoninin serotonin. Posledice tega so tako psihične (sem prištevamo motnje spanja, razdražljivost, depresijo, slabo koncentracijo …) kot fizične (napetost v vratu in hrbtu, slabost, glavobol, oslabljena odpornost in nenazadnje tudi povečano tveganje za nastanek raka). Elektrosmoga ne moremo povsem izničiti, lahko pa ublažimo njegov učinek.

Elektrosmog

Kako si pomagati?

Proti električnemu sevanju v stanovanju se lahko borimo že s pomočjo pogostega prezračevanja. Čim večkrat odprite vsa okna in vrata vašega doma. Pomembno je, da dihate svež zrak in ne zrak, onesnažen z elektromagnetnim smogom.

Pomagate si lahko tudi s sobnimi rastlinami, ki čistijo zrak. Koliko takih rastlin imeti? Idealno je, da imate eno na vsako elektronsko napravo, ki povzroča smog. Priporočamo rastline, kot so okrasna palma, salonska palma, gumijevec, fikus, praprot, samolist in azijski datljevec.

- Oglas -

Če imate to možnost, je zelo priporočljiva tudi uporaba morske vode, ki odlično absorbira okoljska onesnaževala. Doma ali v pisarni jo hranite v skledi, ki jo postavite v bližino računalnika, omarice z varovalkami ali električnega števca.

Elektromagnetno sevanje nase dobro vežejo tudi nekateri dragi kamni, kot je črn turmalin. Imejte ga v bližini računalnika, mobilnega telefona ipd. Drage kamne je treba redno čistiti pod tekočo vodo, da se z njih spere elektromagnetno energijo, ki so jo akumulirali.

Seveda pa je pomembna tudi sama preventiva. Telefona med spanjem nikoli ne polnite ob svoji glavi. Vse elektronske naprave pred spanjem izklopite. V sobi, kjer spite, imejte čim manj elektronskih naprav. Če uporabljate električno budilko, jo nadomestite z navadno. Tudi halogenske žarnice raje zamenjajte z navadnimi. Zrak v svojem domu lahko očistite tudi s pomočjo določenih naprav, kot je denimo ionizator.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×