Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Dom & energijaUblažite posledice elektromagnetnega smoga

Ublažite posledice elektromagnetnega smoga

MORDA VAS ZANIMA

Nevarnosti mestnega smoga se dobro zavedamo, pogosto pa pozabljamo na še eno vrsto smoga, ki se nahaja predvsem v našem domu. Povzroča ga sevanje naših električnih naprav, kot so računalniki, televizija in mobilni telefoni. Elektromagnetni smog ali krajše elektrosmog ima številne negativne posledice na naše zdravje in počutje.

- Oglas -

Elektrosmog povzročajo naprave, ki se napajajo z električnim tokom. Različne znanstvene raziskave so potrdile, da sevanje takšnih naprav negativno vpliva na hormona melatoninin serotonin. Posledice tega so tako psihične (sem prištevamo motnje spanja, razdražljivost, depresijo, slabo koncentracijo …) kot fizične (napetost v vratu in hrbtu, slabost, glavobol, oslabljena odpornost in nenazadnje tudi povečano tveganje za nastanek raka). Elektrosmoga ne moremo povsem izničiti, lahko pa ublažimo njegov učinek.

Elektrosmog

Kako si pomagati?

Proti električnemu sevanju v stanovanju se lahko borimo že s pomočjo pogostega prezračevanja. Čim večkrat odprite vsa okna in vrata vašega doma. Pomembno je, da dihate svež zrak in ne zrak, onesnažen z elektromagnetnim smogom.

Pomagate si lahko tudi s sobnimi rastlinami, ki čistijo zrak. Koliko takih rastlin imeti? Idealno je, da imate eno na vsako elektronsko napravo, ki povzroča smog. Priporočamo rastline, kot so okrasna palma, salonska palma, gumijevec, fikus, praprot, samolist in azijski datljevec.

- Oglas -

Če imate to možnost, je zelo priporočljiva tudi uporaba morske vode, ki odlično absorbira okoljska onesnaževala. Doma ali v pisarni jo hranite v skledi, ki jo postavite v bližino računalnika, omarice z varovalkami ali električnega števca.

Elektromagnetno sevanje nase dobro vežejo tudi nekateri dragi kamni, kot je črn turmalin. Imejte ga v bližini računalnika, mobilnega telefona ipd. Drage kamne je treba redno čistiti pod tekočo vodo, da se z njih spere elektromagnetno energijo, ki so jo akumulirali.

Seveda pa je pomembna tudi sama preventiva. Telefona med spanjem nikoli ne polnite ob svoji glavi. Vse elektronske naprave pred spanjem izklopite. V sobi, kjer spite, imejte čim manj elektronskih naprav. Če uporabljate električno budilko, jo nadomestite z navadno. Tudi halogenske žarnice raje zamenjajte z navadnimi. Zrak v svojem domu lahko očistite tudi s pomočjo določenih naprav, kot je denimo ionizator.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×