Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeTudi zdravila plavajo

Tudi zdravila plavajo

MORDA VAS ZANIMA

Čistilne naprave za odpadne vode so zasnovane tako, da kar najbolj učinkovito zmanjšajo vsebnost nitratov, fosfatov in razgradijo ogljikove organske snovi, glavne onesnaževalce komunalnih odpadnih voda.

- Oglas -

Zdravila

Žal pa ne preverjajo, ali merijo vsebnosti organskih mikroonesnaževalcev v odpadnih vodah, kot so ostanki farmacevtskih izdelkov in aktivne snovi izdelkov za osebno nego. Šele v zadnjih petih letih so postale analitične kemične metode dovolj izpopolnjene, da omogočajo odkrivanje še tako majhnih koncentracij zdravil in njihovih presnovkov v vodi. Prisotnost ostankov antibiotikov v pitni vodi lahko na primer bistveno poveča odpornost na antibiotike v celotnem prebivalstvu, sintetični hormoni pa lahko porušijo delovanje endokrinega sistema, saj posnemajo delovanje telesnih hormonov ali pa ga zavirajo. V Združenih državah Amerike so spomladi in jeseni analizirali vzorce iz petih čistilnih naprav v urbanih in podeželskih mestih države New York in v nekaterih izmed njih odkrili presnovke dveh antibiotikov. Uničili jih niso niti procesi razkuževanja ali kloriranja vode niti ultravijolične tehnike. Uspešno pa sta se razgradila nekatera pogosto uporabljana antibiotika – ciprofloksacin in tetraciklin.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×