Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lokalne in regionalne noviceTudi v Medvodah E-nostavno na kolo

Tudi v Medvodah E-nostavno na kolo

MORDA VAS ZANIMA

Namen projekta E-nostavno na kolo, ki se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas ter je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada: Evropa investira v podeželje, je spodbujanje kolesarstva preko oblikovanja infrastrukture in turistične ponudbe za kolesarje v občinah po Sloveniji. Projektu so se pridružili tudi Občina Medvode, Občina Vodice, Društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju – Barka in Javni zavod Sotočje Medvode.

Medvode polnilnica električnih koles
- Oglas -

Z investicijami v podporno infrastrukturo in opremo se oblikujejo kolesarjem prijazna postajališča na že vzpostavljenih kolesarskih poteh. Preko usposabljanj, dogodkov in promocijskih gradiv pa se bo spodbujalo kolesarstvo kot obliko trajnostne mobilnosti in poslovnih priložnosti.

V okviru omenjenega projekta so v občini Medvode v preteklih dneh predali v uporabo polnilnice za električna kolesa, servisne stebričke, kolesarska stojala in kolesarnico z novimi kolesi. Električna polnilnica s servisnim stebričkom in kolesarskim stojalom je tako postavljena v Zbiljah ob Zbiljskem jezeru (pri Bistroju Dotik) in na Topolu pri Medvodah (pri Gostilni Dobnikar), na Kopališču Sora v Goričanah je postavljena solarna polnilnica, pred Športno dvorano Medvode pa kolesarnica s solarno polnilnico in servisnim stebričkom. Javni zavod Sotočje Medvode je prejel tudi 6 novih električnih koles (4 gorska in 2 treking), ki si jih bo možno izposoditi od pomladi naprej.

Ker se vedno več rekreativnih športnikov odloča za kolesa, ki imajo električni pogon, s pomočjo katerih lahko premagujejo tudi nekoliko bolj strme terene, ki jih sicer ne bi zmogli in zato tudi cene takšnih koles postajajo bolj dostopne, je to še en razlog več, da s kolesom obiščete katero izmed občin, ki so se v projekt že vključile in kjer boste lahko brez skrbi, da vam bo zmanjkalo baterije.

Preberite tudi: Kolesarjenje – oprema in koristni napotki za začetnike

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×