Lokalne in regionalne noviceTudi v Medvodah E-nostavno na kolo

Tudi v Medvodah E-nostavno na kolo

MORDA VAS ZANIMA

Namen projekta E-nostavno na kolo, ki se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas ter je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada: Evropa investira v podeželje, je spodbujanje kolesarstva preko oblikovanja infrastrukture in turistične ponudbe za kolesarje v občinah po Sloveniji. Projektu so se pridružili tudi Občina Medvode, Občina Vodice, Društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju – Barka in Javni zavod Sotočje Medvode.

Medvode polnilnica električnih koles
- Oglas -

Z investicijami v podporno infrastrukturo in opremo se oblikujejo kolesarjem prijazna postajališča na že vzpostavljenih kolesarskih poteh. Preko usposabljanj, dogodkov in promocijskih gradiv pa se bo spodbujalo kolesarstvo kot obliko trajnostne mobilnosti in poslovnih priložnosti.

V okviru omenjenega projekta so v občini Medvode v preteklih dneh predali v uporabo polnilnice za električna kolesa, servisne stebričke, kolesarska stojala in kolesarnico z novimi kolesi. Električna polnilnica s servisnim stebričkom in kolesarskim stojalom je tako postavljena v Zbiljah ob Zbiljskem jezeru (pri Bistroju Dotik) in na Topolu pri Medvodah (pri Gostilni Dobnikar), na Kopališču Sora v Goričanah je postavljena solarna polnilnica, pred Športno dvorano Medvode pa kolesarnica s solarno polnilnico in servisnim stebričkom. Javni zavod Sotočje Medvode je prejel tudi 6 novih električnih koles (4 gorska in 2 treking), ki si jih bo možno izposoditi od pomladi naprej.

Ker se vedno več rekreativnih športnikov odloča za kolesa, ki imajo električni pogon, s pomočjo katerih lahko premagujejo tudi nekoliko bolj strme terene, ki jih sicer ne bi zmogli in zato tudi cene takšnih koles postajajo bolj dostopne, je to še en razlog več, da s kolesom obiščete katero izmed občin, ki so se v projekt že vključile in kjer boste lahko brez skrbi, da vam bo zmanjkalo baterije.

Preberite tudi: Kolesarjenje – oprema in koristni napotki za začetnike

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×