Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaTrpotčev sirup

Trpotčev sirup

MORDA VAS ZANIMA

Trpotec je poznan kot prva pomoč in zdravilo za manjše rane, odrgnine ter ugrize in pike žuželk. Iz njega pa lahko naredimo tudi sirup, ki pomaga pri izkašljevanju in blagodejno vpliva na zgornje dihalne poti.
trpotčev sirupPriprava je preprosta. Še posebej če ste že kdaj pripravljali sirup iz smrekovih vršičkov – v večji kozarec za vlaganje naložimo plast narezanih trpotčevih listov in jih prekrijemo s plastjo sladkorja, na katero znova položimo plast narezanih trpotčevih listov in postopek ponavljamo, dokler ne napolnimo kozarca. Kozarec nato dobro zapremo in postavimo za nekaj tednov na sonce, da se sladkor raztopi in nastane temna tekočina. Tekočino nato še precedimo in shranimo v hladnem prostoru ali hladilniku.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×