To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaTri domača antiseptična sredstva za rane

Tri domača antiseptična sredstva za rane

MORDA VAS ZANIMA

Med pomivanjem posode ste razbili kozarec in se vrezali. Rezali ste čebulo, pa vam je nož malo spodrsnil. Med listanjem revije vas je kar naenkrat zaskelelo. Včasih se zgodi, da pri roki nimamo razkužila ali antiseptične kreme, vendar nič ne de. Rano dobro umijte pod tekočo vodo, nanjo nanesite katero od naštetih domačih zdravil in zalepite z obližem.

- Oglas -

Domača antiseptična sredstva za rane

Ognjič

Ognjič dokazano uničuje bakterije, poleg tega skrajša čas celjenja rane. Lahko uporabite izvleček ognjiča, takšnega, ki je namočen v alkoholu ali pa vsem dobro znano ognjičevo kremo. Nanesite jo na čisto rano dvakrat na dan in prekrijte s koščkom gaze ter zalepite.

Med

Tudi med ima antibakterijske lastnosti, poleg tega se najde skoraj v vsaki kuhinji. Raziskave so pokazale, da pospešuje proces celjenja, velja za naravni antiseptik. Če pri roki nimate obližev, naj vas ne skrbi, saj se bo med hitro strdil in zaščitil vašo rano. Nekaj kapljic ga nanesite na prizadeto mesto, razmažite in pustite, da naredi svoje.

Česen

Česen je naravni antibiotik, ki dokazano uničuje celo vrsto bakterij in preprečuje, da bi se rana zagnojila. Manjši strok česna strite in ga nanesite na rano. Naj vas njegova močna aroma ne odvrne, zdravje je nenazadnje pomembnejše od prijetnega vonja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×