Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaTri domača antiseptična sredstva za rane

Tri domača antiseptična sredstva za rane

MORDA VAS ZANIMA

Med pomivanjem posode ste razbili kozarec in se vrezali. Rezali ste čebulo, pa vam je nož malo spodrsnil. Med listanjem revije vas je kar naenkrat zaskelelo. Včasih se zgodi, da pri roki nimamo razkužila ali antiseptične kreme, vendar nič ne de. Rano dobro umijte pod tekočo vodo, nanjo nanesite katero od naštetih domačih zdravil in zalepite z obližem.

- Oglas -

Domača antiseptična sredstva za rane

Ognjič

Ognjič dokazano uničuje bakterije, poleg tega skrajša čas celjenja rane. Lahko uporabite izvleček ognjiča, takšnega, ki je namočen v alkoholu ali pa vsem dobro znano ognjičevo kremo. Nanesite jo na čisto rano dvakrat na dan in prekrijte s koščkom gaze ter zalepite.

Med

Tudi med ima antibakterijske lastnosti, poleg tega se najde skoraj v vsaki kuhinji. Raziskave so pokazale, da pospešuje proces celjenja, velja za naravni antiseptik. Če pri roki nimate obližev, naj vas ne skrbi, saj se bo med hitro strdil in zaščitil vašo rano. Nekaj kapljic ga nanesite na prizadeto mesto, razmažite in pustite, da naredi svoje.

Česen

Česen je naravni antibiotik, ki dokazano uničuje celo vrsto bakterij in preprečuje, da bi se rana zagnojila. Manjši strok česna strite in ga nanesite na rano. Naj vas njegova močna aroma ne odvrne, zdravje je nenazadnje pomembnejše od prijetnega vonja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×