0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTri domača antiseptična sredstva za rane

Tri domača antiseptična sredstva za rane

MORDA VAS ZANIMA

Med pomivanjem posode ste razbili kozarec in se vrezali. Rezali ste čebulo, pa vam je nož malo spodrsnil. Med listanjem revije vas je kar naenkrat zaskelelo. Včasih se zgodi, da pri roki nimamo razkužila ali antiseptične kreme, vendar nič ne de. Rano dobro umijte pod tekočo vodo, nanjo nanesite katero od naštetih domačih zdravil in zalepite z obližem.

- Oglas -

Domača antiseptična sredstva za rane

Ognjič

Ognjič dokazano uničuje bakterije, poleg tega skrajša čas celjenja rane. Lahko uporabite izvleček ognjiča, takšnega, ki je namočen v alkoholu ali pa vsem dobro znano ognjičevo kremo. Nanesite jo na čisto rano dvakrat na dan in prekrijte s koščkom gaze ter zalepite.

Med

Tudi med ima antibakterijske lastnosti, poleg tega se najde skoraj v vsaki kuhinji. Raziskave so pokazale, da pospešuje proces celjenja, velja za naravni antiseptik. Če pri roki nimate obližev, naj vas ne skrbi, saj se bo med hitro strdil in zaščitil vašo rano. Nekaj kapljic ga nanesite na prizadeto mesto, razmažite in pustite, da naredi svoje.

- Oglas -

Česen

Česen je naravni antibiotik, ki dokazano uničuje celo vrsto bakterij in preprečuje, da bi se rana zagnojila. Manjši strok česna strite in ga nanesite na rano. Naj vas njegova močna aroma ne odvrne, zdravje je nenazadnje pomembnejše od prijetnega vonja.

.

NAJNOVEJŠE