0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaDomači balzamični kis

Domači balzamični kis

MORDA VAS ZANIMA

Balzamični kis je dodatek, ki se prileže tako solatam kot tudi juham ter mesnim in zelenjavnim omakam, nekateri ga uporabljajo tudi pri pripravi sladic. Kupljeni v trgovini so včasih izjemno okusni, drugič pa malo manj, odvisno od znamke in proizvajalca. Noben pa se ne more meriti s tistim, ki ga pripravite kar sami doma. Priprava je preprosta in vam ne bo vzela eč kot uro časa, kis pa se bo nato v vašem hladilniku obdržal vsaj eno leto.

- Oglas -

balzamični kis

Potrebujemo:

  • 1 l belega vinskega ali rdečega vinskega kisa,
  • nekaj vejic svežega rožmarina, timijana, origana, žajblja, bazilike, pehtrana, mete, sivke in šetraja,
  • malo svežega kopra,
  • strok česna,
  • 1 dl soka svežih malin,
  • ščep soli.

Zelišča operemo in osušimo. Iz sveži malin izstisnemo sok. To najlažje napravimo, če imamo sokovnik, v nasprotnem primeru jih dobro zmiksamo in precedimo čez čisto gazo. Česen stremo, zelišča pa grobo nasekljamo ali prelomimo, da bo sok lažje stekel iz njih. Vse skupaj damo v steklenico in prelijemo z mešanico vinskega kisa in soka malin. Steklenico dobrp zapremo in jo v temnem prostoru pustimo vsaj tri tedne, še bolkje pa kar ves mesec. Po tem času vsebino precedimo in domač balzamični kis je nared!

NAJNOVEJŠE