Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaDomači balzamični kis

Domači balzamični kis

MORDA VAS ZANIMA

Balzamični kis je dodatek, ki se prileže tako solatam kot tudi juham ter mesnim in zelenjavnim omakam, nekateri ga uporabljajo tudi pri pripravi sladic. Kupljeni v trgovini so včasih izjemno okusni, drugič pa malo manj, odvisno od znamke in proizvajalca. Noben pa se ne more meriti s tistim, ki ga pripravite kar sami doma. Priprava je preprosta in vam ne bo vzela eč kot uro časa, kis pa se bo nato v vašem hladilniku obdržal vsaj eno leto.

- Oglas -

balzamični kis

Potrebujemo:

  • 1 l belega vinskega ali rdečega vinskega kisa,
  • nekaj vejic svežega rožmarina, timijana, origana, žajblja, bazilike, pehtrana, mete, sivke in šetraja,
  • malo svežega kopra,
  • strok česna,
  • 1 dl soka svežih malin,
  • ščep soli.

Zelišča operemo in osušimo. Iz sveži malin izstisnemo sok. To najlažje napravimo, če imamo sokovnik, v nasprotnem primeru jih dobro zmiksamo in precedimo čez čisto gazo. Česen stremo, zelišča pa grobo nasekljamo ali prelomimo, da bo sok lažje stekel iz njih. Vse skupaj damo v steklenico in prelijemo z mešanico vinskega kisa in soka malin. Steklenico dobrp zapremo in jo v temnem prostoru pustimo vsaj tri tedne, še bolkje pa kar ves mesec. Po tem času vsebino precedimo in domač balzamični kis je nared!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×