DomovLepota & kozmetikaTopol proti staranju kože

Topol proti staranju kože

Antioksidanti so priljubljene sestavine krem proti staranju kože. Francoski znanstveniki poročajo o novem viru teh zdravih snovi – to so brsti listov črnega topola.

- Oglas -

Topol in staranje kože

V zdravilstvu topolove brste že dolgo uporabljajo predvsem zaradi velike vsebnosti čreslovin in eteričnih olj. Iz njih pripravljajo mazilo, ki deluje razkuževalno, krči sluznico in pomaga pri opeklinah. Z njim zdravijo različne zdravstvene težave, od prehlada in vnetja nosnih votlin do artritisa in opeklin. Brsti topola so dolgi do 1,5 centimetra, so zašiljeni, rdečerjavi in bleščeči ter spomladi oddajajo značilen vonj po balzamu. So priljubljena paša čebel in njihove učinkovine so zato prisotne v propolisu, ki ima podobne zdravilne lastnosti.

Laboratorijska testiranja izvlečka brstov topola so potrdila tako zmerno antioksidativno delovanje kot tudi preprečevanje staranja celic v pogojih in vitro.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×