Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Lepota & kozmetikaTopol proti staranju kože

Topol proti staranju kože

MORDA VAS ZANIMA

Antioksidanti so priljubljene sestavine krem proti staranju kože. Francoski znanstveniki poročajo o novem viru teh zdravih snovi – to so brsti listov črnega topola.

- Oglas -

Topol in staranje kože

V zdravilstvu topolove brste že dolgo uporabljajo predvsem zaradi velike vsebnosti čreslovin in eteričnih olj. Iz njih pripravljajo mazilo, ki deluje razkuževalno, krči sluznico in pomaga pri opeklinah. Z njim zdravijo različne zdravstvene težave, od prehlada in vnetja nosnih votlin do artritisa in opeklin. Brsti topola so dolgi do 1,5 centimetra, so zašiljeni, rdečerjavi in bleščeči ter spomladi oddajajo značilen vonj po balzamu. So priljubljena paša čebel in njihove učinkovine so zato prisotne v propolisu, ki ima podobne zdravilne lastnosti.

Laboratorijska testiranja izvlečka brstov topola so potrdila tako zmerno antioksidativno delovanje kot tudi preprečevanje staranja celic v pogojih in vitro.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×