Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Lepota & kozmetikaTopol proti staranju kože

Topol proti staranju kože

MORDA VAS ZANIMA

Antioksidanti so priljubljene sestavine krem proti staranju kože. Francoski znanstveniki poročajo o novem viru teh zdravih snovi – to so brsti listov črnega topola.

- Oglas -

Topol in staranje kože

V zdravilstvu topolove brste že dolgo uporabljajo predvsem zaradi velike vsebnosti čreslovin in eteričnih olj. Iz njih pripravljajo mazilo, ki deluje razkuževalno, krči sluznico in pomaga pri opeklinah. Z njim zdravijo različne zdravstvene težave, od prehlada in vnetja nosnih votlin do artritisa in opeklin. Brsti topola so dolgi do 1,5 centimetra, so zašiljeni, rdečerjavi in bleščeči ter spomladi oddajajo značilen vonj po balzamu. So priljubljena paša čebel in njihove učinkovine so zato prisotne v propolisu, ki ima podobne zdravilne lastnosti.

Laboratorijska testiranja izvlečka brstov topola so potrdila tako zmerno antioksidativno delovanje kot tudi preprečevanje staranja celic v pogojih in vitro.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×