Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaOljčno olje varuje pred možgansko kapjo

Oljčno olje varuje pred možgansko kapjo

MORDA VAS ZANIMA

Za oljčno olje je znano, da varuje pred dejavniki srčno-žilnih zapletov, kot sta visok krvni tlak, povišan holesterol in sladkorna bolezen. Francoski raziskovalci so zdaj potrdili tudi, da hladno stiskano oljčno olje učinkovito varuje pred možgansko kapjo.

- Oglas -

Oljčno olje

To je pokazal pregled medicinske dokumentacije 7.625 oseb, starih 65 let in več iz treh francoskih mest, Bordeauxa, Dijona in Montpelliera. Nihče od njih prej ni nikoli prebolel možganske kapi. Glede na pogostnost uporabe oljčnega olja so jih razdelili v tri kategorije: tiste, ki tega olja niso uporabljali, zmerne uporabnike in intenzivne uporabnike. V obdobju petih let so med preiskovanci opazili 148 primerov kapi.

Osebe, ki so redno uporabljale hladno stiskano oljčno olje tako za prelive kot za kuhanje, so imele v primerjavi z neuporabniki tega olja 41 odstotkov manjše tveganje, da jih doleti možganska kap. Avtorica raziskave dr. Cécilia Samieri je povedala, da bi glede na njihove ugotovitve lahko uvedli nove prehranske smernice, ki bi jih morali uveljaviti pri starostnikih za preprečitev možganske kapi. “Kap je pri starejših ljudeh tako pogosta, da bi bilo oljčno olje ena najlažjih in najcenejših poti za njeno preprečitev,” je dodala.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×