Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Zdravje & prehranaOljčno olje varuje pred možgansko kapjo

Oljčno olje varuje pred možgansko kapjo

MORDA VAS ZANIMA

Za oljčno olje je znano, da varuje pred dejavniki srčno-žilnih zapletov, kot sta visok krvni tlak, povišan holesterol in sladkorna bolezen. Francoski raziskovalci so zdaj potrdili tudi, da hladno stiskano oljčno olje učinkovito varuje pred možgansko kapjo.

- Oglas -

Oljčno olje

To je pokazal pregled medicinske dokumentacije 7.625 oseb, starih 65 let in več iz treh francoskih mest, Bordeauxa, Dijona in Montpelliera. Nihče od njih prej ni nikoli prebolel možganske kapi. Glede na pogostnost uporabe oljčnega olja so jih razdelili v tri kategorije: tiste, ki tega olja niso uporabljali, zmerne uporabnike in intenzivne uporabnike. V obdobju petih let so med preiskovanci opazili 148 primerov kapi.

Osebe, ki so redno uporabljale hladno stiskano oljčno olje tako za prelive kot za kuhanje, so imele v primerjavi z neuporabniki tega olja 41 odstotkov manjše tveganje, da jih doleti možganska kap. Avtorica raziskave dr. Cécilia Samieri je povedala, da bi glede na njihove ugotovitve lahko uvedli nove prehranske smernice, ki bi jih morali uveljaviti pri starostnikih za preprečitev možganske kapi. “Kap je pri starejših ljudeh tako pogosta, da bi bilo oljčno olje ena najlažjih in najcenejših poti za njeno preprečitev,” je dodala.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×