0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaTonik za mastno kožo z zelenim čajem – izjemno enostavna priprava!

Tonik za mastno kožo z zelenim čajem – izjemno enostavna priprava!

MORDA VAS ZANIMA

Je vaša koža mastna, obenem pa vam težave povzročajo razširjene in zamašene pore? Včasih so najboljše rešitve zelo preproste. Za nego mastne kože je lahko izjemno učinkovit domači tonik, pripravljen le iz treh sestavin – iz zelenega čaja, vode in aloje vere. Ključna sestavina je zeleni čaj, ki ima številne pozitivne učinke na naše zdravje.

- Oglas -

Če ga nanesemo na kožo, pa bo pripomogel tudi k lepši, bolj zdravi koži. Kako se torej lotiti izdelave domačega, povsem naravnega tonika proti mastni koži in kaj so druge koristi njegove uporabe? Preverite v nadaljevanju!

Tonic iz zelenega čaja

Sestavine, ki jih boste potrebovali

  • 2 vrečki zelenega čaja,
  • 1 žlica gela aloje vere in
  • 2,5 decilitra vode.

Postopek priprave in uporaba tonika

Najprej skuhajte zeleni čaj. Zavrite vodo in jo prelijte po vrečkah ter počakajte približno 5 minut. Odstranite vrečke in dodajte gel aloje vere. Dobro zmešajte, da dobite homogeno tekočino, ki jo nato prelijte v stekleničko z razpršilnikom. Tonik vedno nanašajte na očiščen obraz, uporabite pa ga lahko tudi na koži na vratu. Ena od možnosti je, da tonik popršite neposredno po koži, nanesete pa ga lahko tudi s pomočjo koščka vate. Tonik lahko uporabljate vsakodnevno. Če je vaša koža ekstremno mastna, je priporočljivo, da med sestavine vključite še približno 50 mililitrov hidrolata virginskega nepozebnika, ki ga primešajte skupaj z gelom aloje vere.

- Oglas -

Zakaj je zeleni čaj odličen za nego kože?

O pozitivnih učinkih aloje vere na našo kožo vemo že ogromno. Gel, ki se skriva v listih aloje vere, je znan predvsem po tem, da ublaži rdečico in vnetja, poleg tega pa navlaži kožo. Kaj pa zeleni čaj? Uporaba zelenega čaja na koži lahko upočasni proces staranja. Razlog za to se skriva v številnih antioksidantih, s katerimi je zeleni čaj bogat. Antioksidanti poskrbijo tudi za zmanjšanje por ter odstranjevanje strupenih snovi in nečistoč s kože. Tonik na osnovi zelenega čaja je zelo koristen tudi v primeru aken, obenem pa nudi tudi rahlo naravno zaščito kože pred škodljivimi UV-žarki.

Dodaten namig: s čajnimi vrečkami nad zabuhle oči

Želite »reciklirati« čajni vrečki, iz katerih ste pripravljali tonik? Namesto da ju takoj zavržete, ju ohladite, nato pa ju za nekaj minut položite na oči. Antioksidanti in tanini v zelenem čaju bodo skrčili žilice okoli zelo delikatnega predela tik ob očeh. Tako se boste znebili morebitne zabuhlosti in podočnjakov.

.

NAJNOVEJŠE