[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTipične zdravstvene težave v poletnih mesecih

Tipične zdravstvene težave v poletnih mesecih

MORDA VAS ZANIMA

Večina dojema poletje kot čas sprostitve in užitka. Vendar pa nas lahko tudi v tem obdobju presenetijo številne zdravstvene težave. Poleg tega pa lahko visoke temperature, značilne za poletni čas, poslabšajo simptome določenih bolezni …

- Oglas -

Poletne migrene

Tudi poleti so prehladi precej pogosti

Prehlade večinoma povezujemo predvsem s hladnejšimi meseci. Drži sicer, da so poleti prehladi precej manj pogosti kot pozimi, vendar tudi v tem letnem času niste povsem varni pred virusi. Celo poleti vas lahko preseneti gripa, ki jo velikokrat povzročijo enterovirusi. Med tipične simptome sodijo prebavne oziroma želodčne težave, poleg tega pa lahko pride do oteženega dihanja. Tovrstne težave imajo velikokrat ljudje, ki v poletnih mesecih pretiravajo s telovadbo.

Krči v nogah med spanjem

Poleti je pogostost krčev in bolečin v nogah ponoči kar dvakrat večja kot v hladnejših mesecih. Kadar so temperature zelo visoke, lahko namreč pride do določenih sprememb nevronov v vaših nogah. Najboljša preventiva je, da popijete dovolj vode in da uživate čim več živil, ki jih uvrščamo med naravne diuretike, na primer peteršilja in zelene. Pomaga pa tudi povečan vnos magnezija.

Rozacea v poletnih mesecih še posebej moteča

Ljudje, ki se spopadajo z rozaceo, pogosto opazijo, da so simptomi poleti še bolj izraziti. Rozacea je sicer vnetna kožna bolezen, katere tipični znak je prekomerno zardevanje, povezano z razširjenimi žilicami. Priporočamo vam, da si v poletnih mesecih pomagate za aloe vero in z mazili, ki vsebujejo probiotike.

- Oglas -

Ekcem vam lahko poleti zagreni življenje

Zaradi vročine in visoke vlažnosti zraka imajo poleti ogromno težav tudi vsi, ki se bojujejo z ekcemi oziroma z atopijskim dermatitisom. Pogosto lahko situacijo še poslabša uporaba določenih krem za zaščito pred soncem. Poskušajte ugotoviti, kaj so tisti dejavniki, ki najpogosteje sprožijo nezaželeno kožno reakcijo – ekcem, in se jim izogibajte, kolikor je to mogoče.

Ledvični kamni – pijte veliko vode!

Raziskave so pokazale tudi, da se z višanjem temperatur povečuje tudi število ljudi, ki poiščejo pomoč zaradi ledvičnih kamnov. To je sicer lahko povezano tudi z nezadostnim vnosom tekočine. Če imate težave z ledvicami, pazite na to, da poleti pijete čim več vode, obenem pa se je dobro izogibati prekomernemu vnosu soli in sladkorja.

Visoke temperature pogost povod za migrene

Morda se vam zdi, da so migrenski napadi precej naključni. Vendar pa so pogosto povezani z določenimi sprožilci. Mednje sodijo tudi zelo visoke temperature. Če se spopadate z migreno, morate biti poleti še posebej pozorni na to, da se pravočasno umaknete pred najhujšo vročino.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×