0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKritični deli telesa, kjer pogosto pozabimo na zaščito pred soncem

Kritični deli telesa, kjer pogosto pozabimo na zaščito pred soncem

MORDA VAS ZANIMA

Redno uporabljate kakovostne izdelke za zaščito pred UV-žarki in občutek imate, da ste povsem varni – pa ste res? Dermatologi pogosto opozarjajo, da večina ljudi pri zaščiti pozabi na nekatere zelo kritične predele …

- Oglas -

Lasišče (prečka)

Obraz je eden prvih delov telesa, za katerega poskrbimo, ko se poskušamo zaščititi pred soncem. Vendar pri tem mnogi pozabljajo na lasišče, predvsem na »prečko«, ki ni zaščitena z lasmi. Ko ste ob bazenu ali na morju, vedno poskrbite tudi za zaščito tega predela.

Ušesa

Povsem iskreno: ste že kdaj nanesli zaščitno kremo na ušesa? Raziskave kažejo, da so prav ušesa eden najpogosteje zanemarjenih delov telesa pri nanašanju sredstev za zaščito pred UV-žarki. Vendar ni nevarnost za opekline tu nič manjša – priskrbite si torej primerno pokrivalo ali pa uporabite kakovostno kremo.

Ustnice

Koža na naših ustnicah je še posebej občutljiva. Zato je izjemno pomembno, da poleti poskrbimo za dodatno zaščito pred soncem. Na voljo so posebni balzami, namenjeni zaščiti ustnic pred nevarnimi ultravijoličnimi žarki.

- Oglas -

Veke

Verjetno niste še nikoli pomislili, da bi nanesli zaščitno kremo tudi na veke. A če na plaži zaspite, so prav veke izjemno izpostavljene sončnim poškodbam. Tudi če sicer redno uporabljate sončna očala, je dobro, da poskrbite za dodatno zaščito vek. Koža je namreč tu izjemno tanka, zato je tveganje za poškodbe zelo visoko.

Vrat

Kremo najprej nanesete na obraz, nato pa preidete k trupu … Kaj pa vrat? Gre za eno najpogosteje spregledanih »kritičnih mest«. Ko boste naslednjič nanašali kremo za zaščito pred soncem, se poskušajte spomniti tudi na vrat, še posebej če imate kratke lase.

Nart

Še eden izmed predelov telesa, kjer mnogi pozabljajo na ustrezno zaščito pred UV-žarki, je nart (zgornji del stopal). Že ob krajšem sprehodu v odprti obutvi tvegate opekline na tem predelu. Poskrbite torej za ustrezno zaščito, priporočljivo pa je tudi, da kremo za zaščito pred soncem nanesete na in med nožne prste.

NAJNOVEJŠE