Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaKritični deli telesa, kjer pogosto pozabimo na zaščito pred soncem

Kritični deli telesa, kjer pogosto pozabimo na zaščito pred soncem

MORDA VAS ZANIMA

Redno uporabljate kakovostne izdelke za zaščito pred UV-žarki in občutek imate, da ste povsem varni – pa ste res? Dermatologi pogosto opozarjajo, da večina ljudi pri zaščiti pozabi na nekatere zelo kritične predele …

- Oglas -

Zaščita pred soncem

Lasišče (prečka)

Obraz je eden prvih delov telesa, za katerega poskrbimo, ko se poskušamo zaščititi pred soncem. Vendar pri tem mnogi pozabljajo na lasišče, predvsem na »prečko«, ki ni zaščitena z lasmi. Ko ste ob bazenu ali na morju, vedno poskrbite tudi za zaščito tega predela.

Ušesa

Povsem iskreno: ste že kdaj nanesli zaščitno kremo na ušesa? Raziskave kažejo, da so prav ušesa eden najpogosteje zanemarjenih delov telesa pri nanašanju sredstev za zaščito pred UV-žarki. Vendar ni nevarnost za opekline tu nič manjša – priskrbite si torej primerno pokrivalo ali pa uporabite kakovostno kremo.

Ustnice

Koža na naših ustnicah je še posebej občutljiva. Zato je izjemno pomembno, da poleti poskrbimo za dodatno zaščito pred soncem. Na voljo so posebni balzami, namenjeni zaščiti ustnic pred nevarnimi ultravijoličnimi žarki.

Veke

- Oglas -

Verjetno niste še nikoli pomislili, da bi nanesli zaščitno kremo tudi na veke. A če na plaži zaspite, so prav veke izjemno izpostavljene sončnim poškodbam. Tudi če sicer redno uporabljate sončna očala, je dobro, da poskrbite za dodatno zaščito vek. Koža je namreč tu izjemno tanka, zato je tveganje za poškodbe zelo visoko.

Vrat

Kremo najprej nanesete na obraz, nato pa preidete k trupu … Kaj pa vrat? Gre za eno najpogosteje spregledanih »kritičnih mest«. Ko boste naslednjič nanašali kremo za zaščito pred soncem, se poskušajte spomniti tudi na vrat, še posebej če imate kratke lase.

Nart

Še eden izmed predelov telesa, kjer mnogi pozabljajo na ustrezno zaščito pred UV-žarki, je nart (zgornji del stopal). Že ob krajšem sprehodu v odprti obutvi tvegate opekline na tem predelu. Poskrbite torej za ustrezno zaščito, priporočljivo pa je tudi, da kremo za zaščito pred soncem nanesete na in med nožne prste.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×