0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaTežave s kožo, pri katerih pomaga kokosovo olje

Težave s kožo, pri katerih pomaga kokosovo olje

MORDA VAS ZANIMA

Kokosovo olje velja za eno najbolj zdravih maščob, ki so nam na razpolago. Pomaga lahko pri številnih zdravstvenih težavah, med drugim tudi pri povišani ravni škodljivega holesterola in pri izboljšanju možganskih funkcij, kar posledično pomeni tudi manjše tveganje za Alzheimerjevo bolezen. Kokosovo olje pa ni koristno le za zdravje, ampak se pogosto uporablja tudi kot naravni kozmetični pripomoček.

- Oglas -

Kokosovo olje in težave s kožo

Tokrat se posvečamo predvsem vplivu kokosovega olja na kožo. Olje lahko poskrbi, da bo vaša koža precej lepša in bolj zdrava, pomaga pa vam lahko tudi pri različnih težavah s kožo. Z uporabo kokosovega olja se lahko izognete nakupu precej dražjih kozmetičnih produktov, ki so pogosto manj učinkoviti, obenem pa lahko povzročajo precej nezaželenih stranskih učinkov.

Zdravljenje glivičnih in bakterijskih okužb

Srednjeverižne maščobne kisline v kokosovem olju uničujejo škodljive mikroorganizme, ki povzročajo različne okužbe. Če boste kožo redno mazali s kokosovim oljem, lahko uspešno zaustavite razrast bakterij in gliv ter s tem preprečite različne težave. Za preprečevanje bakterijskih okužb je še posebej pomembna lavrična kislina, ki predstavlja kar polovico vseh srednjeverižnih maščobnih kislin v kokosovem olju. Kokosovo olje se lahko uporablja tako preventivno kot za zdravljenje okužb.

- Oglas -

Pomoč pri razdraženi koži

Razdražena koža in podobne težave so pogosto posledica vnetij. V skrajnih primerih lahko pride tudi do koprivnice, kontaktnega dermatitisa in ekcema. Kokosovo olje je znano po svojem protivnetnem delovanju, kar pomeni, da lahko uspešno pomiri razdraženo kožo in prepreči resnejše težave. Poleg tega lahko uporaba kokosovega olja ublaži bolečine, ki so povezane z razdraženo kožo. Zaradi vsebnosti antioksidantov je kokosovo olje zelo učinkovito tudi pri preprečevanju oksidativnega stresa.

Zdravljenje aken

Akne so pogosto posledica vnetij, zato je večina sredstev, namenjenih zdravljenju aken, osnovana na protivnetnem delovanju. Kot naravno sredstvo za ublažitev težav z aknami pa se lahko uporabi tudi kokosovo olje, ki deluje tako protivnetno kot protibakterijsko. Lavrična kislina, ki jo najdemo v kokosovem olju, naj bi bila celo ena najučinkovitejših snovi za zdravljenje aken. K ublažitvi težav pa lahko pripomore tudi kaprinska kislina, še ena pomembna sestavina kokosovega olja.

Odpravljanje suhe kože

Uporaba kokosovega olja poskrbi za primerno navlaženost kože. Tako je kokosovo olje zelo priporočljivo za vse, ki se pogosto soočate s suho kožo. Kokosovo olje naj bi bilo pri odpravljanju suhe kože celo bolj učinkovito kot večina kozmetičnih sredstev, namenjenih tovrstnim težavam. Izdelki za nego suhe kože poleg tega pogosto vsebujejo mineralna olja, ki so stranski produkt destilacije nafte in so lahko potencialno škodljiva za zdravje. S pomočjo kokosovega olja bo vaša koža prožna in mehka, ne da bi se morali zaradi tega izpostavljati snovem, ki bi vam lahko na dolgi rok škodovale.

Hitrejše celjenje ran

Izsledki mnogih raziskav so pokazali, da lahko kokosovo olje pripomore tudi k temu, da se rane hitreje zacelijo. Kokosovo olje, še posebej deviško, naj bi med drugim pospešilo tvorbo kolagena, beljakovine, ki je zelo pomembna za obnovo kože. Tako lahko kokosovo olje pomaga tudi pri opeklinah. Zaradi sposobnosti, da zavre razmnoževanje mikrobov, pa lahko kokosovo olje tudi prepreči infekcijo, ki bi sicer precej otežila proces celjenja.

.

NAJNOVEJŠE