Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaTestenine z jurčki malo drugače

Testenine z jurčki malo drugače

MORDA VAS ZANIMA

Le komu se ne pocedijo sline ob pogledu na sveže nabrane jurčke? Tokrat vam predstavljamo recept za testenine z jurčki.

- Oglas -

Testenine z jurčki

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 čebula
  • 1 por
  • 1 manjše steblo stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • Svež origano in timijan
  • 500–600 g mladih svežih jurčkov
  • Oljčno olje
  • Sol in sveže mleti poper
  • 320 g suhih testenin (školjk ali polžkov)
  • Vrela slana voda ali jušna osnova
  • Svež peteršilj
  • Parmezan ali kvasni posip po želji

Priprava:

  1. Čebulo, por, stebelno zeleno, česen in zelišča drobno razrežemo. Jurčke očistimo in razrežemo na kocke.
  2. Zavremo lonec slane vode.
  3. V globoki ponvi, ki je dovolj velika za omako in testenine, ko se nakuhajo, segrejemo malo olivnega olja. V ponev stresemo vso nasekljamo zelenjavo (brez gob) in pražimo ob stalnem mešanju. Ko zelenjava postekleni in lepo zadiši, pričnemo po žličkah prilivati vrelo vodo. Nadaljujemo z mešanjem in prilivanjem vode, da se zelenjava rahlo razpusti. Dodamo gobe in nadaljujemo s praženjem ob stalnem mešanju. Ko se gobe pričnejo krčiti, dodamo še suhe testenine. Še nekajkrat premešamo (kot, da bi pripravljali rižoto) in zalijemo z vodo.
  4. Vode naj bo toliko, da bodo testenine prekrite za las, nikakor pa ne smejo plavati v vodi. Zmanjšamo moč ognja, pokrijemo s pokrovko in počasi dušimo. Med kuhanjem testenine večkrat premešamo. Če vsa voda povre, testenine pa še niso kuhane, prilijemo še malo vrele, slane vode ali jušne osnove.
  5. Ko so testenine kuhane »al dente« (Testenine skuhane do te stopnje, da so v sredini še trde, če jih pregriznemo), jih po potrebi dosolimo, popopramo in posujemo s svežim peteršiljem.
  6. Lahko jih potresemo tudi s parmezanom ali kvasnim posipom.
  7. Poleg testenin si vsekakor privoščimo tudi razkošje zelene sveže solate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×