Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
ŽivaliVrane nikoli ne pozabijo

Vrane nikoli ne pozabijo

MORDA VAS ZANIMA

Poznate tisto o slonih, ki nikdar ne pozabijo? Kaže, da so med nepozabljivimi tudi vrane.

- Oglas -

Vrana

Nedavni skeni možganskih aktivnosti teh nenavadnih ptic kažejo, da si vrane ne le zapomnijo obraz tistega, ki jih je ujel, pač pa lahko tudi držijo zamere. Lahko pretečejo leta, preden ponovno vidijo obraz tistega, ki jih je spravil v kletko, pa se ga bodo vseeno spomnile. Nova raziskava kaže, da njihovi možgani reagirajo podobno kot človeški, ko ugledajo znan obraz. Vseeno pa je tu tudi dokaz, da v primeru, da z njimi lepo ravnamo, se pogovarjamo in jih dobro hranimo, svoje ječarje jemljejo kot prijazne kolege namesto grozljivih ječarjev ali »živali«, ki bi se jih morale bati. Za določen del možganov, ki spravi spomine, so sprva menili, da je prisoten le v sesalcih, a zdaj ugotavljajo, da je prisoten tudi v vranah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×