Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
ŽivaliVrane nikoli ne pozabijo

Vrane nikoli ne pozabijo

MORDA VAS ZANIMA

Poznate tisto o slonih, ki nikdar ne pozabijo? Kaže, da so med nepozabljivimi tudi vrane.

- Oglas -

Vrana

Nedavni skeni možganskih aktivnosti teh nenavadnih ptic kažejo, da si vrane ne le zapomnijo obraz tistega, ki jih je ujel, pač pa lahko tudi držijo zamere. Lahko pretečejo leta, preden ponovno vidijo obraz tistega, ki jih je spravil v kletko, pa se ga bodo vseeno spomnile. Nova raziskava kaže, da njihovi možgani reagirajo podobno kot človeški, ko ugledajo znan obraz. Vseeno pa je tu tudi dokaz, da v primeru, da z njimi lepo ravnamo, se pogovarjamo in jih dobro hranimo, svoje ječarje jemljejo kot prijazne kolege namesto grozljivih ječarjev ali »živali«, ki bi se jih morale bati. Za določen del možganov, ki spravi spomine, so sprva menili, da je prisoten le v sesalcih, a zdaj ugotavljajo, da je prisoten tudi v vranah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×