0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaStročji fižol z dišavnicami

Stročji fižol z dišavnicami

MORDA VAS ZANIMA

K skoraj vsaki jedi se prileže kakšna solata, da pa ne jemo vedno ene in iste solate, lahko tudi malo eksperimentiramo. Da ne bo v solatni skledi samo stročji fižol, mu lahko dodamo dišavnice, kot so bazilika in koriander.

Stročji fižolSestavine:

60 dag stročjega fižola,
30 dag paradižnika,
2 stroka česna,
3 žlice balzamičnega kisa,
20 dag sira brie,
nekaj vejic krebuljice, peteršilja, bazilike in koriandra,
sol, poper.

- Oglas -

Stročjemu fižolu porežemo konce in ga skuhamo. Paradižnik nasekljamo. Na malo olja popražimo stisnjen česen in paradižnik, dodamo balzamični kis ter začinimo s soljo in
poprom. Pražimo dobrih pet minut. Odstavimo in ohladimo. Peteršilj, krebuljico, baziliko in koriander drobno nasekljamo in zmešamo z nekaj žlicami olivnega olja. Odcejen stročji fižol zmešamo s paradižnikom in zeliščno polivko. Potresemo s na kocke narezanim brijem ter postrežemo.

.

NAJNOVEJŠE