Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Zdravje & prehranaBalzamični kis

Balzamični kis

MORDA VAS ZANIMA

Balzamični kis je že dolgo cenjen kulirnarični dodatek določenim jedem. Njegov rahlo sladek okus po navadi uporabljajo za razne ‘dressinge’, gurmejske omake, kot dodatek sadju, …

- Oglas -

Kaj je torej balzamični kis in kako ga lahko pridobijo iz navadnega kisa?

Blazamični kis

Pred več kot 900 leti so vinogradniki v Italijanski Modeni začeli delati balzamični kis, ki je bil najprej pojmovan kot neke vrste tonik in bil namenjen le tistim, ki so imeli kaj veljave.

Čeprav je balzamični kis narejen iz vina, to še ne pomeni, da ga lahko damo v isti koš z ostalimi kisi. Ta kis je dejansko narejen iz stiskanega grozdja, keteremu ni bilo dovoljeno fermentirati v vino.

Sladke Trebbiano grozde tako stisnejo in prekuhajo v temen sirup, nato pa ga pustijo starati v rigidnih pogojih. Sirup se tako stara v hrastovih sodih več let. Med staranjem vnekaj vode izhlapi, kar povzroči še toliko bolj koncentriran rezultat. V tem času staranja pa ga prelijejo v manjše sode. narejene iz kostnja, češnje, murve in brina, dokler ni pripravljen za prodajo. Vsa ta raznolika drevesa dajejo kisu tisti prepoznavni okus.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×