0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaŠtrenasti lasje brez sijaja? 10 nasvetov, ki jih je vredno upoštevati …

Štrenasti lasje brez sijaja? 10 nasvetov, ki jih je vredno upoštevati …

MORDA VAS ZANIMA

Ne glede na to, ali so vaši lasje ravni ali skodrani, si verjetno želite, da bi imeli zdrav sijaj. Vendar pa je to ideal, ki ga je pogosto zelo težko doseči. Zaradi različnih neugodnih vplivov, ki so jim izpostavljeni na praktično vsakem koraku, so lasje pogosto štrenasti in brez pravega življenja.

- Oglas -

Eden od glavnih razlogov za štrenaste lasje je dehidracija. Če lasem primanjkuje vlage, izgubijo sijaj, obenem pa postanejo bolj lomljivi in neubogljivi. Tveganje za tovrstne težave je posebno izrazito pri skodranih in valovitih laseh, ki so praviloma že v osnovi bolj suhi, neustrezna nega in neugodni okoljski vplivi pa lahko privedejo do popolne izsušitve las.

Če se želite izogniti štrenastim lasem, upoštevajte spodnje nasvete …

1. Redno striženje konic

Štrenaste lase je zelo težko oblikovati. Posebno neukrotljive so štrenaste konice, zato je pomembno, da poskrbite za redno striženje las. Priporočljivo je, da se konice odstrižejo vsaj enkrat na dva meseca. S tem se izognete suhim, razcepljenim in štrenastim konicam.

- Oglas -

2. Uporaba brisač iz mikrovlaken

Če so vaši lasje malce daljši, jih po umivanju najverjetneje zavijete v brisačo. Priporočamo, da pri tem uporabljate izključno brisače iz mikrovlaken. Te so dovolj mehke, da ne povzročajo pretiranega trenja, ki je poleg dehidracije oziroma pomanjkanja vlage prav tako pogosto krivo za štrenaste lase brez sijaja.

3. Sušenje las s sušilnikom z ionsko tehnologijo

Štrenasti lasje so lahko znak, da je čas za zamenjavo starega sušilnika za lase. Novejše sušilnike pogosto odlikuje ionska tehnologija, ki omogoča hitro sušenje brez nevarnosti za poškodbe las. Ioni preprečujejo naelektrenost in izsušenost las. S tem se zmanjša tveganje za štrenaste lase.

4. Izognite se pogosti uporabi kodralnika/ravnalnika las

Uporaba sušilnika za lase je pogosto neizogibna, saj bi bilo čakanje na to, da se lasje posušijo naravno, preveč zamudno. Po drugi strani pa se lahko večinoma brez težav izognemo kodralnikom las, ravnalnikom in drugim pripomočkom za oblikovanje pričeske. Čeprav so najnovejši modeli pogosto izpopolnjeni in zasnovani tako, da je negativen vpliv na lase čim manjši, so lasje med uporabo tovrstnih pripomočkov še vedno izpostavljeni zelo visokim temperaturam. To pa pogosto privede do štrenastih, izsušenih las.

5. Kokosovo olje + vitamin E

Če so vaši lasje pogosto štrenasti, so maske za lase posebno pomembno. Z njimi lahko namreč lasem povrnete vsaj del izgubljene vlage. To ne pomeni, da morate kupovati drage maske. Uporabite lahko kar sestavine, ki jih imate najverjetneje že doma. Odlična možnost je na primer kokosovo olje, ki lase zmehča ter jih oskrbi z vlago in koristnimi hranili. Če boste kokosovo olje kombinirali z vitaminom E, bo rezultat še boljši. Vitamin E je namreč močan antioksidant, ki pomaga obnoviti poškodovane lase. Lasje so tako precej manj štrenasti.

6. Uporaba izdelkov brez sulfatov, parabenov in alkohola

Izogibajte se šamponom in balzamom, ki vsebujejo sulfate in parabene. Obenem pa je priporočljivo, da opustite uporabo izdelkov za oblikovanje pričeske, ki vsebujejo alkohol. Gre namreč za snovi, ki lase oropajo zaščitne plasti maščob, posledično pa postanejo lasje izsušeni in štrenasti.

- Oglas -

7. Ne dotikajte se kodrov, medtem ko se sušijo

Če so vaši lasje skodrani, morate biti med sušenjem las posebno pozorni na to, da se jih ne dotikate. S tem namreč uničite naravni potek kodrov, posledično pa kodri niso sijoči. Lasje pobegnejo, kar je krivo za učinek štrenastih las.

8. Gel aloe vere + mandljevo olje

Iz gela aloe vere in mandljevega olja lahko pripravite odlično masko za preprečevanje štrenastih las. Sestavini zmešajte v razmerju 1 : 1. Masko pustite na laseh najmanj eno uro, najbolje pa čez noč. Nato jo izperite z nežnim šamponom. Aloe vera poskrbi za izdatno vlaženje las, mandljevo olje pa je bogato z vitaminom E, zato je izjemno primerno za nego poškodovanih in štrenastih las.

9. Izpiranje las z jabolčnim kisom

Za zdrav sijaj las lahko poskrbi tudi izpiranje z jabolčnim kisom, ki uravnovesi pH, s čimer se zmanjša nevarnost za štrenaste lase. Po opranih laseh zlijte mešanico enega litra tople vode in 80 mililitrov jabolčnega kisa. Počakajte nekaj minut, nato pa jabolčni kis izperite z vodo.

10. Uporaba balzama za lase brez izpiranja

Štrenastim lasem lahko koristi balzam, ki ne zahteva izpiranja. Ta poskrbi za dolgotrajno vlaženje las. Pomagate pa si lahko tudi tako, da na lase po umivanju nanesete manjšo količino kakovostnega olja.

.

NAJNOVEJŠE