0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaStrah pred spremembami

Strah pred spremembami

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi ljudje si v svojem življenju želijo sprememb, nekateri bi radi več zdravja, več obilja, boljše odnose, več sreče, drugi si želijo biti bolj uspešni, bolj bogati … prav vsak izmed nas, pa si želi nekaj povsem svojega, vendar se nam mnogokrat zgodi, da nas prav strah pred vsemi temi spremembami odvrne od naših želja in izzivov.

- Oglas -

Velikokrat se mi je zgodilo, da sem si izdelala čudovit načrt, po katerem naj bi po svojih najboljših močeh uresničila svoje srčne želje, pa mi je ravno ta neizmerna in nadvse močna moč strahu preprečila izpeljati odlično izdelan načrt in sem ponovno ostala praznih rok in čustveno popolnoma strta. In kaj je pravzaprav tako močnega in famoznega v tem strahu, da nas običajno skoraj vedno premaga in odvrne od naših želja?

Strah je izjemno močno čustvo, ki v negativnem smislu poponoma preplavi in dobesedno ohromi naše telo ter našo jasnost in moč razmišljanja. Strah je tako močan, da, ko nas zagrabi v svoje »kremplje«, nas potegne s seboj in nas odvrne od naših želja, izzivov in nas naredi še bolj nesamozavestne, kot v resnici smo. Mnogokrat zaradi strahu sprejmemo odločitve, ki niso pravilne za nas in reagiramo prehitro, ter nepremišljeno in se kasneje izkaže, da bi bilo veliko bolje, če bi se takrat raje umaknili in počakali.

Verjetno ste vsi že kdaj občutili strah v svojem telesu, kot močno ščemenje v želodcu, kot tiščanje v prsih, znojenje in tresenje rok ali pa ste v celoti zablokirali in niste bili sposobni spraviti iz svojih ust niti besede. Ja, vse to se nam lahko zgodi, kadar nas je strah in si v tistem trenutku ne znamo pomagati. Zavestni in podzavestni strah imate izjemno moč in mnogokrat se lahko zgodi, da smo si podzavestni strah  pridelali že kot otroci in nas lahko spremlja celo naše življenje.

- Oglas -

Na srečo, pa lahko strah v kakršnikoli obliki, občutku, vonju in otipu odstranimo iz našega sistema s pomočjo EFT tehnike. Strah pred spremembami je zelo pogost strah in prav ta strah mnogo ljudi odvrne od tega kar si želijo v življenju doseči in če ga ne odstranimo je vsak naš trud zaman.

S pomočjo EFT tehnike vam bom pokazala preprost način, kako se lahko znebite strahu pred spremembami v življenju. Vsi tisti, ki si želite sprememb v svojem življenju in vas je strah, da vam morda ne bo uspelo, ali pa da vas drugi ne bodo imeli več radi, ko se boste spremenili na bolje, ali pa morda mislite, da je sprememba nevarna za vas, uporabite spodaj opisan postopek in se znebite tega strahu, ki vas odvrača od čudovitega življenja.

EFT točke za tapkanje

EFT zaporedje – STRAH PRED SPREMEMBAMI

Medtem, ko se tapkate po EFT točkah, na glas izgovarjajte spodaj  napisane izjave in fraze. Vse besede lahko nadomestite s svojimi in če boste prisluhnili svojim mislim in svojemu telesu, boste dosegli velike spremembe.

- Oglas -

Preden začnete tapkati se seznanite s točkami, po katerih tapkamo in osnovnim EFT postopkom.

1. Ocenite jakost čustvene napetosti (od 0 do 10), ko pomislite na strah pred spremembami.

2. S konicami prstov nežno tapkajte po Karate točki in na glas ponavljajte izjave (moje besede lahko nadomestite s svojimi, če želite):

 • »Čeprav si želim sprememb v življenju in je del mene vseeno strah teh sprememb, se imam rad/a in se popolnoma sprejemam.«
 • »Čeprav si želim sprememb v življenju in me je strah, da mi ne bo uspelo, izbiram, da se osvobajam tega strahu in vem, da mi bi uspelo.«
 • »Čeprav me je strah, da me drugi ne bodo imeli več radi, če se spremenim, se sprejemam točno takšno/takšnega kot sem in sprejemam tudi vse svoje želje, ki jih imam.«

3. S konicami prstov nežno tapkajte po točkah, medtem, ko na glas izgovarjate naslednje negativne in pozitivne fraze. To zaporedje lahko ponovite večkrat, če želite.

Negativne fraze, s katerimi se osredotočamo na težavo:

 • Začetek obrvi: »v svojem življenju ne želim nobenih sprememb«
 • S strani oči: »strah me je sprememb«
 • Pod očmi: »strah me je, da mi ne bo uspelo«
 • Pod nosom: »strah me je sprememb v življenju«
 • Brada: »strah me je, da me drugi ne bodo imeli več radi, če se spremenim«
 • Ključnica: »strah me je, da me bodo kritizirali«
 • Pod pazduho: »želim ostati tukaj, kjer sem, ne želim si sprememb«
 • Vrh glave: »zame je bolj varno in enostavno, če ostanem tukaj, kjer sem sedaj«

Pozitivne fraze, s katerimi se osredotočamo na rešitev težave:

 • Začetek obrvi: »Želim si spremembe v življenju«
 • S strani oči: »vem, da mi bo uspelo«
 • Pod očmi: »z lahkoto se podajam na novo pot «
 • Pod nosom: »zaslužim si obilje in nove priložnosti v življenju«
 • Brada: »vse spremembe sprejemam z ljubeznijo«
 • Ključnica: »cenim, spoštujem in hvaležen/na sem za obilje, ki ga sedaj uživam«
 • Pod pazduho: »vsi, ki jih moje spremembe motijo in vznemirjajo, bodo že prenesli to «
 • Vrh glave: »cenim se in se imam rad ter se osvobajam vsega strahu, ki ovira moj napredek«

4. Globoko vdihnite in izdihnite vse napetosti

5. Ponovno ocenite jakost čustvene napetosti (od 0 do 10), ko pomislite na strah pred spremembami.

6. Ponavljajte EFT zaporedje,  dokler ne dobite želenih rezultatov

EFT točke za tapkanje

EFT nasveti

Za vas imamo dva preprosta, a zelo učinkovita nasveta.

Prvi nasvet je, da si ustvarite lastne pozitivne fraze, po istem postopku, kot je opisan zgoraj in jih večkrat na dan ponavljate. Ponavljajte jih na glas, kadar se vozite v avtomobilu, kadar se umivate, kadar pomivate posodo, predvsem pa kadar zaslišite svoj notranji glas, ki vas želi kritizirati.

Če smo pozorni, večkrat na dan lahko zaslišimo, kako sami sebe kritiziramo, preko misli, ki se nam nevede in nehote pletejo po glavi. Te misli prihajajo iz naše podzavesti in imajo izjemno moč nad nami. S tem, ko večkrat na dan, na glas, izgovarjamo pozitivne fraze, sčasoma utišamo  te podzavestne negativne misli, ki nas kritizirajo. Presenečeni boste, kako hitro in učinkovito se bo spremenila vaša vibracija.

Izberite si svoje najljubše pozitivne fraze, napišite si jih v zvezek, da jih boste imeli vedno pri roki ali pa si jih enostavno posnemite in jih poslušajte večkrat na dan.

Drugi nasvet je, da si vsak dan vzamete od 5 do 10 minut časa in  si na glas govorite, kako ste srečni, zadovoljni sami s seboj, zadovoljni s svojim življenjem, kako se neizmerno ljubite in spoštujete. Govorite si tudi, da ste hvaležni za obilje in življenje v katerem živite, da ste hvaležni za uspeh in kako neizmerno ste ljubljeni in ljubite sebe, druge in to čudovito življenje.

Na začetku si lahko predstavljate, da sedite v kinu in da gledate film v katerem vi igrate glavno vlogo. Predstavljajte si vse, kar želite doseči v svojem življenju, kar vam je pomembno in po čemer hrepenite. Namen te vizualizacije je, da svoje misli nenehno ohranjate pozitivne ter, da preprečite, da bi vas negativno razmišljanje ponovno prevzelo.

Vse to početje je zelo zabavno in nam pomaga, da svojo podzavest »sprogramiramo« in da začnemo vanjo vnašati nove, pozitivne informacije.

Sama vsak dan uporabljam mnogo različnih pozitivnih fraz in afirmacij (kot na primer: hvaležna sem za obilje in srečo, ki jo uživam, odprta sem za nove ideje, sem uspešna, sem bogata, hvaležna sem za vse blagoslove, ki prihajajo v moje življenje, hvaležna sem za vse prave ljudi, ki jih srečuje, ob vsakem času sem na pravem mestu…), ter si z njihovo pomočjo ustvarjam čudovito življenje.

Znebite se strahov pred spremembami in si sami ustvarite svoje čudovito življenje tudi vi.

.

NAJNOVEJŠE