Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaŠtevilne koristi morske vode

Številne koristi morske vode

MORDA VAS ZANIMA

Že Hipokrat je vedel, da je morska voda zdravilna. Na telo ima blagodejen učinek, saj ga oskrbuje z življenjsko pomembnimi elementi, ki vanj prehajajo skozi kožo.

- Oglas -

Talasoterapija pri zdravljenju uporablja morsko vodo. Poznali so jo že Stari Grki, ki so morsko vodo uporabljali za blaženje različnih nevšečnosti, kot so ekcemi, artritis, astma in bolečine v hrbtu. Tudi Hipokrat, grški antični zdravnik, je poznal pozitivne učinke morske vode, kot so celjenje ran, zmanjševanje bolečine in preprečevanje infekcij. Kaj je takega v morski vodi, da ima toliko koristi za zdravje?

Zdravilna morska voda

Ima vse ključne elemente

V morski vodi je prisotnih veliko življenjsko pomembnih elementov, kot so natrij, magnezij, kalij, kalcij, silicij, srebro in zlato. Ko se kopamo, v telo počasi vstopajo skozi kožo. Morska sol ima antiseptične in antihistaminične učinke, kar pomeni, da preprečuje alergijske reakcije.

Pomaga pri dihalnih težavah

V morskem zraku, ki ga vdihavamo na plaži, je veliko negativnih ionov, ki pozitivno delujejo na ljudi z astmo in podobnimi obolenji. Spodbujajo namreč k pravilnemu in globokemu dihanju ter pozitivno vplivajo na imunski sistem. Poleg tega zdravijo nespečnost in depresijo, odpravljajo utrujenost in  glavobole ter izboljšujejo koncentracijo. Podoben zrak, nabit z negativnimi ioni, je v gorah ali gozdu.

Ščiti kožo, odpravlja bolečine, razstruplja

- Oglas -

Ker morska sol vsebuje vsaj 80 mineralov in silicijevo kislino, pomaga odpravljati kožne težave. Kogar mučijo dermatitis, ekcemi ali luskavica, naj čimprej skoči v morje!

Morska voda odlično vpliva tudi na vse, ki imajo težave z revmo, artritisom, bolečinami v hrbtu ali mišicah. Blaži namreč vse vrste bolečin in pomaga zmanjševati vnetja.

Morje pospešuje delovanje razstrupljevalnih organov – jeter, kože in ledvic, ki tako hitreje izločajo strupe iz telesa.

Deluje protistresno

Verjetno ste že opazili, da morje prijetno sprošča in umirja. Ti občutki se nas držijo še nekaj časa po tem, ko pridemo iz morja. Že samo ležanje na plaži je sproščujoče (seveda v senci, ne na žgočem soncu), če pa k temu prištejemo še magnezij iz morja, ki ima dokazane protistresne učinke, pa je kombinacija popolna.

Ostale koristi poležavanja na plaži

Med kopanjem smo izpostavljeni tudi soncu, ki je nujno za tvorbo vitamina D v telesu. Z izpostavljanjem soncu ne pretiravajte – dovolj je, če ste mu izpostavljeni dvakrat po 20 minut, zjutraj in zvečer. Medtem pa modrina morja in neba sproščujoče delujeta na oči, utrujene od gledanja v računalnik.

Če vas do počitnic na morju loči še precej časa, si morsko vzdušje lahko pričarate že doma s kopeljo iz morske soli.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×