Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaJamie Oliver dokazal, da so McDonaldsovi burgerji neprimerni za človeško prehrano

Jamie Oliver dokazal, da so McDonaldsovi burgerji neprimerni za človeško prehrano

MORDA VAS ZANIMA

Slavni kuhar Jamie Oliver je dobil dolgo trajajočo bitko proti verigi restavracij s hitro prehrano. Po tem, ko je javnosti pokazal, na kakšen način so McDonaldsovi burgerji pravzaprav narejeni, so se pri gigantu hitre prehrane odločili, da bodo spremenili recept.

- Oglas -

Jamie Oliver

Oliver je ljudem večkrat jasno povedal, tako v dokumentarcih, kot tudi v svojih kuharskih oddajah in na intervjujih, da v McDonaldsovi proizvodnji mastne dele govedine “perejo” v amonijevem hidroksidu, ti pa se potem znajdejo v burgerjih. Pred tem procesom je meso za njihove burgerje namreč neprimerno, je bil jasen Oliver. “Dejansko vzamejo tiste dele mesa, ki bi sicer končali v najcenejši pasji hrani in po predelavi dajo to meso ljudem,” je dodal.

Poleg tega, da je meso izjemno slabe kakovosti, je amonijev hidroksid za nas strupen. Jamie Oliver je razložil, da tudi ocvrt piščanec, ki mu pri nas rečemo “nagci”, za prehrano nikakor ni primeren. “Po tem, ko izberejo najboljše dele piščancev, ostanke, torej maščobo, kožo in notranje organe, procesirajo in pobarvajo, nato pa jih spanirajo in ocvrejo” je bil kritičen otoški kuhar.

Vir: healthy-holistic-living.com

Prejšnji članekŠtevilne koristi morske vode
Naslednji članekIz bloka na Bloke

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×