Zdravje & prehranaJamie Oliver dokazal, da so McDonaldsovi burgerji neprimerni za človeško prehrano

Jamie Oliver dokazal, da so McDonaldsovi burgerji neprimerni za človeško prehrano

MORDA VAS ZANIMA

Slavni kuhar Jamie Oliver je dobil dolgo trajajočo bitko proti verigi restavracij s hitro prehrano. Po tem, ko je javnosti pokazal, na kakšen način so McDonaldsovi burgerji pravzaprav narejeni, so se pri gigantu hitre prehrane odločili, da bodo spremenili recept.

- Oglas -

Jamie Oliver

Oliver je ljudem večkrat jasno povedal, tako v dokumentarcih, kot tudi v svojih kuharskih oddajah in na intervjujih, da v McDonaldsovi proizvodnji mastne dele govedine “perejo” v amonijevem hidroksidu, ti pa se potem znajdejo v burgerjih. Pred tem procesom je meso za njihove burgerje namreč neprimerno, je bil jasen Oliver. “Dejansko vzamejo tiste dele mesa, ki bi sicer končali v najcenejši pasji hrani in po predelavi dajo to meso ljudem,” je dodal.

Poleg tega, da je meso izjemno slabe kakovosti, je amonijev hidroksid za nas strupen. Jamie Oliver je razložil, da tudi ocvrt piščanec, ki mu pri nas rečemo “nagci”, za prehrano nikakor ni primeren. “Po tem, ko izberejo najboljše dele piščancev, ostanke, torej maščobo, kožo in notranje organe, procesirajo in pobarvajo, nato pa jih spanirajo in ocvrejo” je bil kritičen otoški kuhar.

Vir: healthy-holistic-living.com

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE