0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaDomača zdravila za športno stopalo

Domača zdravila za športno stopalo

MORDA VAS ZANIMA

Z izrazom športno stopalo merimo na glivično okužbo stopal, ki jo povzroča glivica tinea pedis. Naseli se lahko na kožo, nohte, pa tudi na lase, povzroča pa rdečico in razpoke na koži, ki jih spremlja pekoč občutek. Najpogosteje se pojavi na petah, mnogokrat pa se razširi tudi do nohtov na palcih. Okužbo dobro premagujemo z domačimi zdravili, vendar se moramo zavedati, da odpravljanje glivic z naravnimi sredstvi traja vsaj tri tedne. Ko se boste enkrat odločili, po katerem naravnem sredstvu boste posegli, izvajajte zdravljenje vsak dan zjutraj in zvečer pred spanjem. Če glivično obolenje spremlja tudi otekanje nog, pa nikar ne odlašajte z obiskom zdravnika.

- Oglas -

Športno stopalo in domače zdravilo

Čajevec

Eterično olje čajevca je učinkovito razkužilo, ki deluje tudi antimikotično, saj glivicam prepreči razmnoževanje. 100 ml eteričnega olja čajevca zmešajte z enako količino oljčnega olja, mešanico pa nanesite na prizadeto mesto vsaj enkrat na dan, najbolje pred spanjem. Noge si pred tem umijte in temeljito posušite.

Sivka

Sivka nima samo prijetne arome, učinkovito namreč odpravlja tudi glivice. Pet kapljic sivkinega olja zmešajte z žlico oljčnega olja, mešanico pa nanesite na prizadeto mesto. ne pozabite, rezultati bodo vidni v roku treh tednov, vendar pa morate z zdravljenjem nadaljevati tudi takrat, ko se vam bo zdelo, da okužba ni več prisotna. Če boste namreč z zdravljenjem prenehali prezgodaj, se bodo problemi kmalu ponovno pojavili.

- Oglas -

Ognjič

Ognjič, ki je v zeliščarstvu cenjen že zelo dolgo časa, deluje protibakterijsko in protiglivično. Kupite ga lahko v lekarni ali pa ga naredite kar sami doma. Nanesite ga na prizadeto mesto dvakrat na dan, postopek pa ponavljajte približno 6 tednov.

.

NAJNOVEJŠE