Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaSol s poprovo meto za razpokane pete

Sol s poprovo meto za razpokane pete

MORDA VAS ZANIMA

Pete na nogah nam pogosto razpokajo, kar ni samo neprijetno na pogled, temveč tudi boleče. K takšnemu stanju pet pripomorejo suha in debela koža na petah, prevelika telesna teža, pri čimer je pritisk, ki ga vršimo na pete, večji, delo, pri katerem smo veliko na nogah, staranje, pa tudi pomanjkanje cinka, vitaminov in omega 3 maščobnih kislin.

- Oglas -

Danes bomo z vami delili domač recept za sol s poprovo meto, ki učinkovito pomaga pri opisani težavi.

Razpokane pete

Potrebujemo:

  • 1/2 skodelice soli,
  • 1/2 skodelice sladkorja,
  • 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja,
  • 1/4 skodelice posušene ali sveže poprove mete,
  • 10 kapljic eteričnega olja poprove mete,
  • kozarec za vlaganje.

Najprej v kozarcu dobro zmešamo vse suhe sestavine, nato dodamo še drobno sesekljane in pretlačene liste poprove mete in eterično olje ter kokosovo olje. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Noge nato za 15 minut namočimo v topli vodi, s strgalom odstranimo odmrlo kožo, pri čimer smo okrog razpok previdni, da se ne ranimo še bolj. Nato sol s poprovo meto namažemo po vseh prizadetih mestih in nežno vtiramo in drgnemo. Pustimo delovati nekaj minut, nakar speremo s toplo vodo. Postopek ponavljamo vsak dan in že po tednu ali dveh bodo vidni rezultati.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×