Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaSte nenehno utrujeni?

Ste nenehno utrujeni?

MORDA VAS ZANIMA

Utrujenost ima pogosto zelo veliko različnih vzrokov, lahko gre za posledico različnih bolezni, stresa ali pa zgolj za pomanjkanje spanja. Vsekakor je v prvi vrsti dobro obiskati zdravnika, ki vam bo pogledal celotno krvno sliko.

- Oglas -

Pogosto so posamezniki, ki se soočajo z nenehno zaspanostjo, slabokrvni. Slabokrvnost je bolezen in med drugim posledica zmanjšane sposobnosti prenašanja kisika po tkivih. Do slabokrvnosti pogosto pride zaradi napačne prehrane in pomanjkanja železa v njej.

Utrujenost

Kje najdemo železo?

Železo najdemo v mesnih in brezmesnih živilih. Jetra, fižol, leča, temnozelena listnata zelenjava, rdeča pesa in oreški so dober vir železa, pa tudi folne kisline, ki je poleg vitamina B12 prav tako pomembna pri tvorbi krvi. B12 najdemo v mesu, ribah mlečnih izdelkih in prehranskih dopolnilih, ki se jih navadno poslužujejo vegani.

Zakaj smo utrujeni?

Utrujeni smo lahko zgolj zaradi neprimerne prehrane, predvsem kadar naša hrana vsebuje veliko rafiniranih ogljikovih hidratov in malo kalorij, železa in cinka. Tudi sladkor nam povzroča nemalo nevšečnosti in botruje utrujenosti. Rafiniran sladkor in lahko prebavljiv škrob sta vira energije, ki hitro preide v kri in pri občutljivih ljudeh se raven krvnega sladkorja, glukoze, čez pol ure zniža, kar povzroči utrujenost. Sladkor je dobro omejiti ali pa ga vsaj ne uživati prepogosto.

Pripravite si napitek, ki vam bo dvignil energijo

- Oglas -

Ne samo, da je okusen, tudi dvignil vam bo raven energije. V mešalniku zmešajte: ½ skodelice jagod, banano, skodelico zelenolistne zelenjave (priporočamo špinačo ali blitvo) in skodelico vode

Ne pozabite na obisk zdravnika, če ne veste, zakaj ste utrujeni, ne pozabite pa tudi, da veliko sestavin za lajšanje različnih stanj najdemo v naravi. S spremljanjem svoje prehrane in navad bomo lažje ugotovili, zakaj smo utrujeni. Srečno!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×