0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSte nenehno utrujeni?

Ste nenehno utrujeni?

MORDA VAS ZANIMA

Utrujenost ima pogosto zelo veliko različnih vzrokov, lahko gre za posledico različnih bolezni, stresa ali pa zgolj za pomanjkanje spanja. Vsekakor je v prvi vrsti dobro obiskati zdravnika, ki vam bo pogledal celotno krvno sliko.

- Oglas -

Pogosto so posamezniki, ki se soočajo z nenehno zaspanostjo, slabokrvni. Slabokrvnost je bolezen in med drugim posledica zmanjšane sposobnosti prenašanja kisika po tkivih. Do slabokrvnosti pogosto pride zaradi napačne prehrane in pomanjkanja železa v njej.

Utrujenost

Kje najdemo železo?

Železo najdemo v mesnih in brezmesnih živilih. Jetra, fižol, leča, temnozelena listnata zelenjava, rdeča pesa in oreški so dober vir železa, pa tudi folne kisline, ki je poleg vitamina B12 prav tako pomembna pri tvorbi krvi. B12 najdemo v mesu, ribah mlečnih izdelkih in prehranskih dopolnilih, ki se jih navadno poslužujejo vegani.

Zakaj smo utrujeni?

Utrujeni smo lahko zgolj zaradi neprimerne prehrane, predvsem kadar naša hrana vsebuje veliko rafiniranih ogljikovih hidratov in malo kalorij, železa in cinka. Tudi sladkor nam povzroča nemalo nevšečnosti in botruje utrujenosti. Rafiniran sladkor in lahko prebavljiv škrob sta vira energije, ki hitro preide v kri in pri občutljivih ljudeh se raven krvnega sladkorja, glukoze, čez pol ure zniža, kar povzroči utrujenost. Sladkor je dobro omejiti ali pa ga vsaj ne uživati prepogosto.

Pripravite si napitek, ki vam bo dvignil energijo

- Oglas -

Ne samo, da je okusen, tudi dvignil vam bo raven energije. V mešalniku zmešajte: ½ skodelice jagod, banano, skodelico zelenolistne zelenjave (priporočamo špinačo ali blitvo) in skodelico vode

Ne pozabite na obisk zdravnika, če ne veste, zakaj ste utrujeni, ne pozabite pa tudi, da veliko sestavin za lajšanje različnih stanj najdemo v naravi. S spremljanjem svoje prehrane in navad bomo lažje ugotovili, zakaj smo utrujeni. Srečno!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×