0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiSrce jim je podivjalo, ko se je nosorog zapodil za njihovim vozilom

Srce jim je podivjalo, ko se je nosorog zapodil za njihovim vozilom

MORDA VAS ZANIMA

Živalsko kraljestvo je zanimiv svet, iz katerega se lahko veliko naučimo, naučiti pa se moramo tudi spoštljivega opazovanja živali. Srečanje z divjimi živalmi v safarijih si marsikdo predstavlja, kot da bo obiskal bitja iz pravljic, ki jih je prebiral kot otrok. Obstaja več načinov, kako opazovati leva, ki se sprehaja po travnatih poljih, antilopo, ki se pase, ali žirafo in njen osupljiv dolg vrat, ki trga redko listje iz visokih drevesnih krošenj. Obiščete jih lahko v živalskih vrtovih, ki so sicer najslabša možnost tako za opazovanje, kot tudi za same živali in njihove potrebe, ali nacionalnih parkih, ki obiskovalce popeljejo na safari avanturo v naravni življenjski prostor divjih živali. Med obiskom si obiskovalci ogledajo park med vožnjo s turističnim terenskim vozilom – zaprtim ali odprtim, brez strehe.

- Oglas -

Safari parki imajo varno izvedene izlete, osebje pa vedno poskrbi, da ne pride do napadov živali. Toda v narodnem parku Kruger v Afriki so turisti naleteli na nosoroga, ki jim je pognal strah v kosti. Žival se je nenadoma zapodila za njihovim vozilom, katerega je posnela potnica na zadnjem sedežu, Anastasia Chapman. Na posnetku vidimo, da nosorog na vsak način poskuša ujeti vozilo. Anastasia je posnetek skupaj s celotno zgodbo naložila na družbena omrežja. Narodni park Kruger je videoposnetek delil tudi na svoji strani na Instagramu.

Po Anastazijinem zapisu jih je nosorog zasledoval dlje kot kilometer in jih lovil 3 do 4 minute. “Naš vodnik je vozil kolikor hitro je mogel po izjemno blatnih in nestabilnih cestah, da bi nas varno spravil stran,” je zapisala. “Takšno vedenje nosoroga vsekakor ni normalno in naš vodnik je rekel, da je bilo to eno izmed njegovih petih najbolj nevarnih srečanj z živalmi doslej.” Na koncu svojega zapisa je Anastasia spomnila ljudi, da je divjina za živali in da so ljudje le gostje na njihovih ozemljih. Čeprav je bila to izkušnja, ki ji je srce močno utripalo, ni nosorogu zamerila njegovega vedenja. Poimenovala ga je le nor dan v naravi, ki si ga bo zagotovo zapomnila za dolgo časa.

Osebje na oddelku za javne objave Nacionalnega parka Kruger so izpostavili veliko stvari – vključno z nosorogovo impresivno vzdržljivostjo. Potekala je tudi razprava o resničnem namenu nosoroga. “Zdi se, da gre za igriv tek, ušesa naprej, ne nazaj, skoraj, kot da bi užival v lovu in ne bil razdražen …” Drugi uporabniki interneta so opazili to podrobnost in celo omenili, da se je nosorog obnašal kot mladiček. Ne glede na razlog, na srečo med incidentom ni bil nihče poškodovan. Videoposnetek je pritegnil precej pozornosti in zanimanja.

.

NAJNOVEJŠE