Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaSmoothie za boljšo prebavo

Smoothie za boljšo prebavo

MORDA VAS ZANIMA

Imate težave s prebavo, ste zaprti ali napihnjeni? Poskusite smoothie s sestavinami, ki pomagajo pospeševati prebavo.

- Oglas -

Smoothie prebava

Kaj naj vsebuje?

Idealen smoothie za izboljšanje prebave naj vsebuje ananas, ki ugodno vpliva na prebavo in na imunski sistem. 130 g ananasa vsebuje več kot 100 % dnevno priporočene količine vitamina C. Da boste smoothie naredili hitreje, lahko uporabite zamrznjen ananas.

Svež ingver je druga nepogrešljiva sestavina smoothija, ki spodbuja prebavo. Ingver pomirja črevesni trakt in lajša težave, povezane s prebavo, tudi jutranjo slabost. Tudi ta sestavina ugodno vpliva na imunski sistem in deluje protivnetno.

S svežim petršiljem boste v smoothie vnesli veleike količine vitaminov A, C in K, folatov ter antioksidantov. Petršilj je naravni diuretik in lahko pripomore k odvajanju vode. Podbne učinke ima tudi koriander.

- Oglas -

Veliko protivnetnih sestavin in srcu in ožilju prijaznih maščob vsebuje avokado. Ker je poln vlaknin, pomaga pri spodbujanju prebave.

Banana vašega zelenega smoothija ne bo samo posladkala, ugodno bo vplivala tudi na vašo prebavo. Je namreč bogata z vitamini B6 in C ter magnezijem in vlakninami. Čeprav je sladka, ima nizek glikemični indeks, kar pomeni, da vas bo nasitila za daljši čas. Zato ker ne povzroča naglega dviga ravni sladkorja v krvi, ugodno vpliva tudi na prebavni trakt in na črevesno floro.

Za konec smoothiju dodajte še nekaj vitamina C polne limone. Pomaga pri prebavi in odvajanju toksinov iz telesa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×