- Oglas -
Slano pito lahko pripravimo tudi s slivami, ki ji dajo poseben okus in aromo.
SESTAVINE (1 okrogli pekač)
Testo:
- 250 g moke
- 125 g masla
- 4 žlice hladne vode
- 1 rumenjak
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Nadev:
- 200 g sira s plemenito plesnijo
- 120 g skute
- 2 jajci + 1 beljak
- 80 ml stepena smetana
- mleti črni poper
- 2-3 hruške
SESTAVINE
- Naredimo testo iz moke, zmehčanega masla, vode, rumenjakov in pecilnega praška ter ga pustimo počivati približno 30 minut.
- Testo položimo razvaljamo v krog in ga položimo na peki papir nato pa ga prestavimo v pekač za torto in pritisnemo na robove, da postane votel valj.
- Nadrobimo sir s plemenito plesnijo, zmešamo s skuto, jajci, smetano, črnim poprom in prelijemo čez testo.
- Odstranimo jedra in semena iz hrušk, jih razrežemo in položimo na sir.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190°C približno 30-40 minut.
- oglas -