0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Osebna rastSlab dan? Za vas imamo 5 idej, kako ga lahko rešite!

Slab dan? Za vas imamo 5 idej, kako ga lahko rešite!

MORDA VAS ZANIMA

Ne pravijo zaman »konec dober, vse dobro«. Tako tudi dnevi, ko se vam zdi, da vam gre vse narobe, niso nerešljivi. Namesto da obupujete nad usodo, poskušajte vzeti stvari v svoje roke. Dan, poln takšnih in drugačnih neprijetnosti, lahko nenadoma postane bistveno lepši …

- Oglas -

1. Zaščitite svojo energijo

Drugi ljudje imajo pogosto precej večji vpliv na nas, kot bi želeli. To velja še posebej za t. i. empate, ki lahko malodane vsrkajo tujo energijo oziroma počutje. Čeprav ste bili morda še pred nekaj hipi povsem solidne volje, lahko postanete nenadoma izredno pesimistični in zaskrbljeni. To, kako »dober« ali »slab« je določen dan, je tako pogosto močno odvisno od ljudi, s katerimi smo obdani. Če imate slab dan predvsem zaradi stikov z negativnimi ljudmi, ki so vam izpili ogromno energije, vam predlagamo kratko vajo. Zaprite oči in si predstavljajte belo svetlobo, ki obdaja vaše telo. Nato začnite v mislih ponavljati naslednjo mantro: »Ta svetloba me ščiti pred vsem, kar je temačno. Dosežeta me lahko samo luč in ljubezen.« Ko boste odprli oči, ne boste imeli več občutka, da ste nemočna žrtev, ki ji lahko kdor koli uniči dan.

2. Ne bojte se negativnih občutkov

Pri negativnih občutkih je pogosto prisoten poseben paradoks: bolj ko pred njimi bežimo, močnejši postanejo in večjo moč imajo nad nami. Če imate slab dan, je pomembno, da se ne ustrašite svojih občutkov, saj jih boste s tem samo okrepili. Poskušajte poiskati miren kotiček, kjer boste lahko zbrali svoje misli. Vdihnite in počasi izdihnite. Nadaljujte z globokim dihanjem in se poskušajte osredotočiti na to, da je življenje polno vzponov in padcev. Slabim dnevom pogosto sledijo precej boljši. To, kar občutite danes, ni nekaj, kar boste občutili vse življenje. Na to, kar se vam dogaja, poskušajte pogledati kot na preizkušnjo, s pomočjo katere lahko usvojite pomembno lekcijo.

3. Poskušajte poiskati pozitivne vidike

Čeprav ni dobro, da pred negativnimi občutki bežite, po drugi strani prav tako ni priporočljivo, da dopustite, da vas popolnoma preplavijo. Morda sicer drži, da že dolgo niste imeli tako slabega dneva, vendar zagotovo ni vse tako črno, kot je videti na površini. Najverjetneje lahko najdete vsaj nekaj pozitivnih vidikov. Vzemite si nekaj minut za razmislek o vsem, za kar ste lahko hvaležni. Vaš dan bo postal tako zagotovo precej boljši.

- Oglas -

4. Vzemite si čas za razvajanje

Pomembno je, da sta takrat, ko imate nadpovprečno slab dan, karseda prizanesljivi do sebe. Čeprav ste morda na dieti, si brez slabe vesti privoščite svojo najljubšo sladico. Priporočljivo je, da si privoščite čim več drobnih razvajanj – na primer sproščujočo kopel, ogled dobrega filma ali pijačo s prijateljico. To sicer najverjetneje ne bo zares rešilo slabega dneva, vendar bo končni vtis tako zagotovo precej boljši.

5. Razmislite o možnih preventivnih ukrepih

Slabi dnevi so nekaj, kar poznamo vsi. Toda če so tovrstni dnevi zelo pogosti, je vsekakor zelo priporočljivo, da razmislite o možnih »preventivnih ukrepih«. Pogosto sicer ne moremo neposredno vplivati na tisto, zaradi česar imamo slab dan, vendar obstaja po drugi strani najverjetneje precej dejavnikov, ki so pod vašim nadzorom. Če ste v zadnjem času doživeli zelo veliko slabih dni, razmislite, kaj je krivo za ta vzorec. Ali so možne spremembe, s katerimi bi lahko zmanjšali nevarnost za ponavljajoče se težave? Rešitev običajno ni hitra ali preprosta, vendar to še ne pomeni, da ne obstaja. Slab dan je lahko tako priložnost za to, da razmislite o svojem življenju – in da po potrebi spremenite smer, če ugotovite, da ste na napačni poti.

.

NAJNOVEJŠE