Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeZanimivostiSimbolika rastlin in plodov

Simbolika rastlin in plodov

MORDA VAS ZANIMA

Simboli dajejo običajnim stvarem širšo duhovno vsebino in presenetilo vas bo, kakšno simboliko imajo rastline, ki nas obkrožajo. Nekatere naj bi imele tudi čarobno moč.

- Oglas -

Česen ni le zdravilen, ampak je rastlina z magično močjo, ki nas obvaruje pred slabim. Če ga obesite nekam v hišo, bo odganjal zlo, nesrečo, odvrnil naj bi celo sovraštvo in strelo. Olupljene česnove stroke dajte v vsako sobo v hiši, da se zaščitite pred boleznimi. Ena od čarovnij s česnom pravi, da obolelo mesto natremo s česnovim strokom, ta strok pa odvržemo v tekočo vodo, da odnese bolezen. Če bi želeli zavarovati otroke, dajte strok česna pod blazino. Tako kot česen nas pred zlimi duhovi varuje tudi čebula. Narezano na polovico jo postavimo po našem domovanju, da absorbira zlo, bolezen in negativno energijo. Če se znate dobro osredotočiti in vizualizirati, si lahko pomagate s čebulo tudi pri bolezni. Za zdravljenje si natrite oboleli del s polovico čebule, ob tem pa vizualizirajte, kako gresta bolečina in bolezen v čebulo, ki jo nato zakopljete. Če bi želeli sanjati preroške sanje, dajte čebulo pod vzglavnik.

Česen in simbolika plodov in rastlin

Močan simbolni pomen ima zelena, ki prinaša dolgo žvljenje in upanje na ponovno rojstvo. Dolgo življenje naj bi sicer prinašale zimzelene rastline.

Za plodnost in ljubezen

Imate probleme z zanositvijo? Rešitev je morda v koruzi in rižu, oba sta močna simbola plodnosti. Prav tako je simbol plodnosti granatno jabolko, ki ga lahko prav zdaj v oktobru nabiramo in uživamo. Večina sort je zrelih tedaj, ko se skorja obarva rdeče, lahko jih naberete tudi prej in počakate, da dozorijo doma. Na okensko polico postavite kakšno orhidejo, ki velja za amulet, ki ščiti pred sterilnostjo. Simboliko plodnosti in rodovitnosti ima tudi fižol. Pri urokih na Japonskem, so fižol uporabljajli za boljšo moško seksualnost. Poleg tega so ponekod njegova semena raztresali po hišah, da bi odgnali zle duhove. Tega ne storite, če imate doma majhne otroke, saj bo fižol hitro pristal v nosni votlini. Mandragoro, ki sodi v družino krompirja, so uporabljali kot purgativ, narkotik in emetik. Poleg tega so mu pripisovali magično moč, da lahko pomaga pri zanositvi. Oplojevalno moč naj bi imela tudi omela in lovor.

- Oglas -

Simbolov ljubezni je veliko, najbolj priljubljeni simboli ljubezni so še vedno cvetlice. Njihova močna simbolika izvira iz starodavne povezave z mladostjo in lepoto. Zanimivo je, da so že Viktorijanci izdelali nekakšen kodeks, kjer so določili, kakšna cvetlica ponazarja kakšno čustvo. Bele vrtnice denimo simbolizirajo naklonjenost in ljubezen, a izražajo tudi spoštovanje čistosti, nedolžnosti. Simbol boginj ljubezni je rdeča vrtnica, ki ponazarja močno ljubezen, spolnost in strast. Rumena vrtnica denimo ponazarja ljubosumje. Na vzhodu se namesto vrtnice pogosteje uporablja lotos, vodna rastlina z velikimi čudovitimi cvetovi. Če cvetove dodate v kadilo ali dišečo vrečko, boste izboljšali zdravje, cvetove pa lahko dodate tudi ljubezenskim kopelim. Močan pomen ima tudi divja vrtica oziroma šipek. Če posušen plod nosite okrog vratu, bo poudarjal vašo lepoto. Za jasnovidne sanje pa spijte šipkov čaj tik pred spanjem. Podarjeni rdeči nagelj v nekaterih kulturah pomeni celo zaroko. Simboli ljubezni so tudi paradižniki, jagode, jabolke in hruške. Pomaranča je simbol sreče in slave, povezujejo jih tudi z razkošjem in ljubeznijo.

Rastlina z močno simboliko je rman, ki prav tako simbolizira ljubezen. Za ljubezenske uroke ga dodajajo kadilom, kot darilo ga dajejo tudi mladoporočencem. Ima namreč čarobno moč, da obdrži par skupaj sedem let. Več rmana kot boste imeli ob sebi, več ljubezni vas bo obkrožalo. Morda bo pomagal, da vas bo ljubila tudi oseba, katere ljubezni si najbolj želite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×