0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiSimbolika rastlin in plodov

Simbolika rastlin in plodov

MORDA VAS ZANIMA

Simboli dajejo običajnim stvarem širšo duhovno vsebino in presenetilo vas bo, kakšno simboliko imajo rastline, ki nas obkrožajo. Nekatere naj bi imele tudi čarobno moč.

- Oglas -

Česen ni le zdravilen, ampak je rastlina z magično močjo, ki nas obvaruje pred slabim. Če ga obesite nekam v hišo, bo odganjal zlo, nesrečo, odvrnil naj bi celo sovraštvo in strelo. Olupljene česnove stroke dajte v vsako sobo v hiši, da se zaščitite pred boleznimi. Ena od čarovnij s česnom pravi, da obolelo mesto natremo s česnovim strokom, ta strok pa odvržemo v tekočo vodo, da odnese bolezen. Če bi želeli zavarovati otroke, dajte strok česna pod blazino. Tako kot česen nas pred zlimi duhovi varuje tudi čebula. Narezano na polovico jo postavimo po našem domovanju, da absorbira zlo, bolezen in negativno energijo. Če se znate dobro osredotočiti in vizualizirati, si lahko pomagate s čebulo tudi pri bolezni. Za zdravljenje si natrite oboleli del s polovico čebule, ob tem pa vizualizirajte, kako gresta bolečina in bolezen v čebulo, ki jo nato zakopljete. Če bi želeli sanjati preroške sanje, dajte čebulo pod vzglavnik.

Česen in simbolika plodov in rastlin

Močan simbolni pomen ima zelena, ki prinaša dolgo žvljenje in upanje na ponovno rojstvo. Dolgo življenje naj bi sicer prinašale zimzelene rastline.

- Oglas -

Za plodnost in ljubezen

Imate probleme z zanositvijo? Rešitev je morda v koruzi in rižu, oba sta močna simbola plodnosti. Prav tako je simbol plodnosti granatno jabolko, ki ga lahko prav zdaj v oktobru nabiramo in uživamo. Večina sort je zrelih tedaj, ko se skorja obarva rdeče, lahko jih naberete tudi prej in počakate, da dozorijo doma. Na okensko polico postavite kakšno orhidejo, ki velja za amulet, ki ščiti pred sterilnostjo. Simboliko plodnosti in rodovitnosti ima tudi fižol. Pri urokih na Japonskem, so fižol uporabljajli za boljšo moško seksualnost. Poleg tega so ponekod njegova semena raztresali po hišah, da bi odgnali zle duhove. Tega ne storite, če imate doma majhne otroke, saj bo fižol hitro pristal v nosni votlini. Mandragoro, ki sodi v družino krompirja, so uporabljali kot purgativ, narkotik in emetik. Poleg tega so mu pripisovali magično moč, da lahko pomaga pri zanositvi. Oplojevalno moč naj bi imela tudi omela in lovor.

Simbolov ljubezni je veliko, najbolj priljubljeni simboli ljubezni so še vedno cvetlice. Njihova močna simbolika izvira iz starodavne povezave z mladostjo in lepoto. Zanimivo je, da so že Viktorijanci izdelali nekakšen kodeks, kjer so določili, kakšna cvetlica ponazarja kakšno čustvo. Bele vrtnice denimo simbolizirajo naklonjenost in ljubezen, a izražajo tudi spoštovanje čistosti, nedolžnosti. Simbol boginj ljubezni je rdeča vrtnica, ki ponazarja močno ljubezen, spolnost in strast. Rumena vrtnica denimo ponazarja ljubosumje. Na vzhodu se namesto vrtnice pogosteje uporablja lotos, vodna rastlina z velikimi čudovitimi cvetovi. Če cvetove dodate v kadilo ali dišečo vrečko, boste izboljšali zdravje, cvetove pa lahko dodate tudi ljubezenskim kopelim. Močan pomen ima tudi divja vrtica oziroma šipek. Če posušen plod nosite okrog vratu, bo poudarjal vašo lepoto. Za jasnovidne sanje pa spijte šipkov čaj tik pred spanjem. Podarjeni rdeči nagelj v nekaterih kulturah pomeni celo zaroko. Simboli ljubezni so tudi paradižniki, jagode, jabolke in hruške. Pomaranča je simbol sreče in slave, povezujejo jih tudi z razkošjem in ljubeznijo.

Rastlina z močno simboliko je rman, ki prav tako simbolizira ljubezen. Za ljubezenske uroke ga dodajajo kadilom, kot darilo ga dajejo tudi mladoporočencem. Ima namreč čarobno moč, da obdrži par skupaj sedem let. Več rmana kot boste imeli ob sebi, več ljubezni vas bo obkrožalo. Morda bo pomagal, da vas bo ljubila tudi oseba, katere ljubezni si najbolj želite.

.

NAJNOVEJŠE