Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
RubrikeZanimivostiSe vas kdaj posluži besni tiger?

Se vas kdaj posluži besni tiger?

MORDA VAS ZANIMA

Človeška agresivnost je navzoča vsepovsod. To je močna energija, ki je povzročiteljica številnih oblik trpljenja in neugodja. Ne kaže se le v fizični obliki, temveč tudi v sovraštvu, nejevolji, jezi, zameri, maščevanju, in še bi lahko naštevali. Vsak človek je kdaj deležen negativnih čustev, četudi si tega ne želi. To povzroča nastajanje telesnih in psihičnih bolezni ter zastruplja naša življenja in medsebojne odnose.

- Oglas -

Besni tiger

Veliko lažje je uporabljati fizično kot obvladovati psihično energijo, vseeno pa z željo in trudom z naslednjimi nasveti lahko usmerjate tudi to.

Ne menite se za vljudnostne fraze in sram ter napišite vse, kar vas muči in razžira. Držanje agresije v sebi je namreč najslabše, kar lahko storite.

Plahi in sramežljivi boste z vajo ugotovili, da je včasih dobro svojo nejevoljo ali zamero zaupati tudi ljudem, ki so vam blizu in situacija se bo izboljšala. Vseeno pa tega dejstva ne smemo posploševati in misliti, da je svobodno izražanje agresivnosti vedno pravilno in koristno. Besede, izrečene v trenutku slabosti, lahko uničijo vaš odnos, prav tako pa se to lahko zgodi pri potlačeni jezi. Včasih pomaga že popolnoma neškodljiv način, kot je udarjanje po blazini ali trganje časopisa, kar učinkuje v tistem trenutku.

- Oglas -

Energiji agresivnosti lahko spremenite tudi njen cilj in obliko izražanja, vendar še vedno ohranite njeno intenzivnost. Usmerite jo v nekaj pozitivnega, kot je pospravljanje stanovanja ob najljubši glasbi, intenzivno učenje za izpit, ki ste ga padli ali dolg in sproščujoč tek. Ugotovite, kaj vas sprošča in vsa agresija lahko postane ustvarjalna sila!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×