To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Vrt & VrtnarjenjeSajenje in nega tulipanov

Sajenje in nega tulipanov

MORDA VAS ZANIMA

Tulipane sadimo od oktobra do decembra oz. tako dolgo, dokler zemlja ne zmrzne. Sadimo v rahla, za vodo prepustna tla. Ne sadimo jih v zbita, kisla in zamočvirjena tla. V preveč vlažnih in zbitih tleh čebulica lahko zgnije.

- Oglas -

sajenje tulipanov

Vsako jesen pred sajenjem gredici dodamo kompost ali gnojilo z dolgotrajnim delovanjem. Tulipani ne prenesejo svežega hlevskega gnoja. Če jeseni nismo gnojili, potem gnojimo spomladi preden tulipani odženejo liste. Tekom rasti jih gnojimo še enkrat (ko so tulipani visoki 10 cm) in to zato, da bodo imeli kasneje dovolj hrane za polnjenje čebulice.

Čebulice tulipanov sadimo na globino dvakratne do trikratne velikosti čebulice, 10-15 cm globoko. Razdalja sajenja je odvisna od tipa tulipana. Pri navadnih tulipanih je dovolj 10-15 cm, pri večcvetnih kakšen centimeter več.

Pred sajenjem tla zrahljamo, z motiko naredimo luknjo, pravilno vstavimo čebulico ter jo prekrijemo. Če imate težave z voluharjem, čebulice posadite v plastično sadilno posodo ali mrežo za saditev čebulice. Gosto tkana kovinska mreža preprečuje dostop voluharja do posajenih čebulic.

- Oglas -

Po sajenju čebulice zalijemo. Če je jesen suha, jih tudi kasneje redno zalivamo.

tulipani

Tulipane sadimo v skupinah po 6-11 čebulnic. Zasadimo več skupin enakih barv ali kontrastnimi barvami, da popestrimo gredico. Za gredice izberemo različne tipe tulipanov, ki nam bodo cveteli od zgodnje do pozne pomladi. Sadimo jih tudi skupaj z ostalimi okrasnimi čebulnicami, v trato ali med trajnice in pred grmovnice.

Če je suha pomlad gredice tulipanov redno zalivamo. Zelo hitro se lahko zgodi, da se bo čebulica v zemlji izsušila še preden bi pognala liste.

Po cvetenju sproti odstranjujemo suha in odmrla cvetna stebla, tako, da rastlina vso energijo preusmeri v tvorbo hrane za čebulico. Ko rastlina porumeni lahko čebulice izkopljemo, odstranimo zemljo in jih skladiščimo v suhem in hladnem prostoru.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×