Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaS sončenjem do boljših kognitivnih sposobnosti

S sončenjem do boljših kognitivnih sposobnosti

MORDA VAS ZANIMA

Britanski strokovnjaki svetujejo, da prihajajoče poletne dni izkoristite za zmerno sončenje, saj vam vitamin D krepi kognitivne sposobnosti in zmanjšuje tveganje za starostno demenco. V raziskavi je sodelovalo več kot tri tisoč moških v starosti od 39 do 79 let, testiranja pa so bila opravljena v osmih raziskovalnih centrih po vsej Evropi.

- Oglas -

SončenjeRaziskovani so opravili testiranja kognitivnih sposobnosti, hitrosti in iznajdljivosti, psihičnega stanja in fizične pripravljenosti, nato pa so jim bili odvzeti vzorci krvi za določitev nivoja vitamina D. Rezultati raziskave so pokazali, da imajo moški, ki imajo v organizmu več vitamina D, boljši spomin, lažje si zapomnijo nove stvari, pa tudi večjo fizično sposobnost.

“Pretekle raziskave, ki so poskušale dokazati povezavo med kognitivnih sposobnosti in vsebnostjo vitamina D v organizmu, niso bile dovolj popolne, zato so bile polne nejasnosti. Nova raziskava je bila izvedena na velikem številu ljudi in z veliko verjetnostjo lahko trdimo, da s pomočjo vitamina D zvišujemo kognitivne sposobnosti in s tem zmanjšujejo tveganje za nastanek demence”, je poudaril David Lee, znanstvenik s fakultete Univerze v Manchestru, ki je vodil to raziskavo.

Predhodne raziskave so pokazale, da telo pri sončenju proizvaja vitamin D, ki varuje pred motnjami metabolizma in srčnimi obolenji, kakor tudi pred diabetesom. Kljub temu pa je David Lee opozoril, da pretirano izpostavljanje soncu lahko povzroči kožnega raka, zato je najbolj primeren čas za sončenje v poznem popoldnevu, ko sonce že zahaja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×