Lepota & KozmetikaS kokosovim oljem nad prhljaj

S kokosovim oljem nad prhljaj

MORDA VAS ZANIMA

Imate težave s prhljajem? Tovrstne težave so lahko povezana tako s presuhim lasiščem kot s pretiranim delovanjem žlez lojnic. Tako se razlikuje tudi videz prhljaja. Včasih se usipava z lasišča kot nekakšen sneg, spet drugič maščoba zadrži prhljaj na lasišču, kjer se začne kopičiti. Pogost vzrok za prhljaj je sicer tudi pretirana namnožitev glivic na lasišču. Ne glede na vzrok in lastnosti prhljaja, pa je lahko zelo učinkovita naravna pomoč pri odpravi kokosovo olje. Omenjeno olje je namreč izjemno bogato s protimikrobnimi, tudi protiglivičnimi snovmi, pomaga pa tudi pri ublažitvi srbečice. Preizkusite enega izmed spodnjih receptov in se prepričajte, kako učinkovito je lahko kokosovo olje v boju z nadležnim prhljajem!

Preprosta metoda: uporabite zgolj kokosovo olje

- Oglas -

Najbolj preprosta možnost je, da kokosovo olje uporabite samostojno. Nanesite ga na vlažne lase in lasišče. Priporočljivo je, da lasišče nežno zmasirate. Poskrbite, da bo kokosovo olje zares doseglo vse dele lasišča. Lase nato zaščitite s kapo za tuširanje in pustite kokosovo olje delovati nekaj ur, najbolje pa kar čez noč. Nato operite lase kot običajno. Postopek ponovite enkrat tedensko, dokler ne opazite izboljšanja stanja.

Kokosovo olje v kombinaciji z eteričnim oljem origana

Moč kokosovega olja lahko še povečate, če mu dodate nekaj kapljic eteričnega olja origana. Tudi omenjeno eterično olje je namreč znano po močnih protiglivičnih učinkih. V tem primeru bo dovolj, če lasišče zmasirate z mešanico in jo pustite delovati približno pol ure. Ponavljajte dvakrat tedensko, dokler prhljaj ne izgine.

Kokosovo olje in grško seno

V boju zoper prhljaj pa je lahko odlična tudi kombinacija kokosovega olja in grškega sena, še ene izmed naravnih sestavin, ki se pogosto priporoča kot pomoč pri prhljaju. Kokosovo olje in mleta semena grškega sena mešajte v razmerju 4 : 1. Mešanico vtrite v lasišče dvakrat tedensko in pustite delovati 2–3 ure.

NAJNOVEJŠE