Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaRozine so dovoljene

Rozine so dovoljene

MORDA VAS ZANIMA

Izdelki za prehrano otrok in malčkov pogosto vsebujejo veliko sladkorjev in ogljikovih hidratov, ki slabo vplivajo na zdravje njihovih zob. V ustni votlini vladajo idealne razmere za razmnoževanje bakterij v zobnih oblogah, ki naravnost ljubijo sladkor. Spreminjajo ga v kislino, ki razžira zobno sklenino.
RozineRaziskovalci s čikaške univerze so preverjali, kako varna za otroške zobe so štiri različna živila, vključno z jutranjimi žiti. Primerjali so rozine, kosmiče z otrobi, priljubljene sladkane kosmiče z rozinami ter mešanico otrobov in rozin brez dodanega sladkorja. V kontrolni skupini so bila živila s saharozo in sorbitolom, sladkornim nadomestkom. Otroci so prežvečili in pogoltnili testna živila v dveh minutah. Kislino iz zobnih oblog so merili večkrat. Nastajanje kisline v zobnih oblogah se je pojavilo v 30 minutah po zaužitju vseh živil, razen sorbitola. Največ kisline je nastalo v 10 do 15 minutah.

- Oglas -

Kljub temu, da veljajo rozine za zelo sladke, so zobem škodile manj, če so jih otroci zaužili skupaj z žiti brez dodanega sladkorja, saj same rozine ne vsebujejo saharoze. Izkazalo se je, da so se s površine zob odlepile prav tako hitro kot jabolka, banane in čokolada. Nasprotno pa so pa zaužitju žit z rozinami in dodanim sladkorjem v zobnih oblogah opazili večje količine škodljivih kislin. Za naravne rozine celo velja, da zavirajo razrast nekaterih bakterij v ustni votlini.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×