Zdravje & prehranaRooibos čaj - Skodelica na dan, odžene mnoge težave stran

Rooibos čaj – Skodelica na dan, odžene mnoge težave stran

MORDA VAS ZANIMA

Rooibos čaj je bogat z antioksidanti, ki pripomorejo h krepitvi imunskega sistema in pomagajo pri preprečevanju nekaterih bolezni.

- Oglas -

Vsi vemo, da imata zeleni in črni čaj številne pozitivne učinke. No, obstaja pa tudi rooibos čaj, ki naj bi imel še več pozitivnih učinkov na zdravje in počutje. Ime rooibos izhaja iz afrikanščine in pomeni »rdeči grm«.

Rooibos čaj

Lajša prebavne težave

Mnogi ljudje, ki uživajo industrijsko predelano hrano, trpijo zaradi številnih prebavnih bolezni, ki jih v drugih delih sveta, kjer jedo  sveža, zdrava in polna živila, sploh ne poznajo. Predelana živila slabo vplivajo na prebavo. Rooibos čaj vsebuje visoko raven flavonoidov, zato spodbuja zdravo prebavo in podpira celoten prebavni sistem. Rooibos lahko pripomore k lajšanju driske in krčev, blaženju slabosti, želodčnim in prebavnim motnjam, poleg tega pa zmanjšuje vnetja in alergične reakcije v telesu.

Izboljša spanec

Čaj rooibos je varna in učinkovita naravna rešitev za nespečnost. Kar 40% odraslih  v določenem obdobju svojega življenja trpi zaradi nespečnosti, kar pripisujemo razlogom, kot so stres, prekomerna uporaba kofeina in nekatere bolezni. Če imate tudi vi težave s spanjem, lahko izboljšate kakovost svojega spanca tako, da pijete več tega čaja. Rooibos ne vsebuje kofeina, ampak zelo visoko vrednost mineralov, vključno z magnezijem, kalcijem, manganom, cinkom in železom, spodbuja pomiritev in sprostitev. Študije so pokazale, da pomanjkanje magnezija lahko med drugim vodi do kronične nespečnosti. Magnezij, znan tudi kot naravni pomirjevalec, ima namreč pomirjujoč učinek na živčni sistem, kar pripomore k boljšem spancu. S skodelico čaja pred spanjem, boste svoje telo oskrbeli s potrebnim kalcijem in magnezijem za bolj miren nočni počitek.

Rooibos čaj spodbuja tudi hujšanje

- Oglas -

Rooibos vsebuje številne antioksidante, za katere je znano, da pripomorejo h kurjenju maščobe na trebuhu, zato je odličen pripomoček za tiste, ki si želijo izgubiti kakšen kilogram. Raziskave kažejo celo, da pitje rooibos čaja poskrbi za dvig hormona, ki signalizira, da smo siti, kar pomeni, da lahko pripomore k nižanju apetita, prav tako pa pospešuje presnovo in preprečuje nastanek novih maščobnih celic.

Za lepšo polt

Čaj naj bi imel pozitivne učinke tudi na kožo, redna uporaba naj bi celo zavirala nastanek aken. Ohlajeno čajno vrečko namestite na kritična območja, da pomirite in ublažite vnetja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×