0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaRiž ni uporaben le za kuhanje

Riž ni uporaben le za kuhanje

MORDA VAS ZANIMA

Riž je vsestranska žitarica, saj ni uporaben le pri kuhanju in sestavljanju obrokov, temveč tudi v gospodinjistvu na splošno. Morda o njegovi uporabnosti še nsite razmišljali, mu boste pa odslej morda namenili več pozornosti.

- Oglas -

Riž v gospodinjstvu

Očistite mlinček za kavo

Mlinček za kavo je le težko očistiti, vsakršni ostanki v njem pa lahko okus kave precej pokvarijo. Namesto da ga ščetkate in se mučite, z njim preprosto zmeljite polovico skodelice riža. S tem boste odstranili vsa zrnca kave in njihove ostanke, nase pa bo vezal tudi olja in maščobe, ki se naberejo v mlinčku.

Rešuje elektronske naprave

Če vam je mobilni telefon padel v vodo, mu odstranite baterijo in ga zakopljite v surov riž. Ta bo nase vezal vso odvečno vlago, če boste telefon morda sušili s fenom za lase, pa lahko vročina naredi več škode kot koristi.

- Oglas -

Ohranja kovinske predmete

Skodelico riža lahko postavite tudi v škatlo ali prostor, kjer hranite kovinsko orodje in druge kovinske predmete. Riž bo namreč nase vezal vlago in tako preprečeval rjavenje, seveda pa ga morate vsaj enkrat na mesec zamenjati, če želite, da bo svojo nalogo opravljal tako, kot želite. Ne le to, riž lahko postavite tudi v omaro, kjer hranite dragoceno srebrnino ali svečane pogrinjke, ki jih hranite za posebne priložnosti. Ponovno je razlog enak: nase veže vlago in dragocene kose tako varuje pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

Za lažje čiščenje steklenic

Steklenice in vaze z ozkim grlom najlažje očistite, če vanjo nalijete vodo in ji dodate malo riža ter detergenta. Steklenico vrtite, riževa zrna pa bodo mehansko očistila vse madeže in spolirala dno.

.

NAJNOVEJŠE