Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Dom & energijaRiž ni uporaben le za kuhanje

Riž ni uporaben le za kuhanje

MORDA VAS ZANIMA

Riž je vsestranska žitarica, saj ni uporaben le pri kuhanju in sestavljanju obrokov, temveč tudi v gospodinjistvu na splošno. Morda o njegovi uporabnosti še nsite razmišljali, mu boste pa odslej morda namenili več pozornosti.

- Oglas -

Riž v gospodinjstvu

Očistite mlinček za kavo

Mlinček za kavo je le težko očistiti, vsakršni ostanki v njem pa lahko okus kave precej pokvarijo. Namesto da ga ščetkate in se mučite, z njim preprosto zmeljite polovico skodelice riža. S tem boste odstranili vsa zrnca kave in njihove ostanke, nase pa bo vezal tudi olja in maščobe, ki se naberejo v mlinčku.

Rešuje elektronske naprave

Če vam je mobilni telefon padel v vodo, mu odstranite baterijo in ga zakopljite v surov riž. Ta bo nase vezal vso odvečno vlago, če boste telefon morda sušili s fenom za lase, pa lahko vročina naredi več škode kot koristi.

Ohranja kovinske predmete

Skodelico riža lahko postavite tudi v škatlo ali prostor, kjer hranite kovinsko orodje in druge kovinske predmete. Riž bo namreč nase vezal vlago in tako preprečeval rjavenje, seveda pa ga morate vsaj enkrat na mesec zamenjati, če želite, da bo svojo nalogo opravljal tako, kot želite. Ne le to, riž lahko postavite tudi v omaro, kjer hranite dragoceno srebrnino ali svečane pogrinjke, ki jih hranite za posebne priložnosti. Ponovno je razlog enak: nase veže vlago in dragocene kose tako varuje pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

Za lažje čiščenje steklenic

- Oglas -

Steklenice in vaze z ozkim grlom najlažje očistite, če vanjo nalijete vodo in ji dodate malo riža ter detergenta. Steklenico vrtite, riževa zrna pa bodo mehansko očistila vse madeže in spolirala dno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×