0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRevija Bodi ekoRevija Bodi eko, Julij-Avgust 2023

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2023

Revijo Bodi eko najdete v trafikah, na prodajnih mestih časopisov in revij ter v prodajalnah DM ter med poletjem tudi na hrvaški obali.

Tina Zgonik: Šele ko se človek nečemu odreče, se vse odpre

Odkar pomni, je sanjala o Južni Ameriki, ki jo je neskončno privlačila. Zato se je leta 2007 odločila za veliko potovanje, iz katerega, kot sama pravi, ni razen za obisk, nikoli več prišla. V Boliviji raziskuje andsko kozmovizijo, šamanizem in tradicionalno medicino andskih staroselcev ter se z njimi tudi ukvarja. Vmes pa nam je namenila še nekaj svojega časa in nam v intervjuju predstavila svoja vsakodnevna doživljanja, videnja in občutenja v Boliviji.

Naturopatske rešitve za 5 najpogostejših poletnih težav

Poletni meseci so tisti, ki jih večina nestrpno pričakuje vse leto. Čas nežnih dišečih juter, toplih sončnih žarkov in tudi sprostitve, potovanj in čas nabiranja zagona ter energije za nove podvige. Neprijetnosti, ki zelo rade spremljajo poletne mesece, zato res ne potrebujemo. Z nekaj naravnimi triki se jim lahko spretno izognemo in zato bolj brezskrbno uživamo v lahkotnih poletnih dneh.

Razstrupljanje za pljuča

Kot eden najpomembnejših organov v telesu so pljuča bistvena za vzdrževanje normalnih funkcij dihalnega sistema in za ohranjanje življenja. Njihove glavne naloge vključujejo prenos kisika po telesu in odstranjevanje odvečnega ogljikovega dioksida. Zato je čiščenje pljuč in občasno razstrupljanje odlična ideja. V današnjih časih celo zelo potrebna.

Priprava droži za peko kruha: Preprosta navodila za popolne droži

Ko prvič slišimo za droži oziroma za peko kruha z drožmi, se nam morda zdi, da gre za nekaj zelo zapletenega, vendar je priprava droži v resnici zelo preprosta. Če se boste izdelave droži lotili sami, lahko del shranite in ga uporabite kot osnovo za nove droži. Tako se lahko matične droži ohranjajo v nedogled (najstarejše ohranjene droži naj bi izvirale iz leta 1848).

Mrtva kopriva, zaveznica žensk

Mrtva kopriva je že od srednjega veka koristna rastlina pri ženskih težavah, predvsem pri močnih menstrualnih krvavitvah in poporodnem obdobju.

Slepič: majhen organ, ki je lahko hudo nevaren

Slepič (apendiks) je majhen organ, ki ga tvori limfatično tkivo in imunske celice tako kot nebnice v našem grlu. Zato slepiču nekateri pravijo tudi »trebušna tonzila«. Dokler nam ne dela težav, se redkokdaj spomnimo nanj, lahko pa postane hudo nevaren, če pride do vnetja.

Aloe vera: osvežilna, celilna & zdravilna rastlina

Možnosti uporabe aloe vere so izjemno raznolike. Rastlina nam lahko pomaga tako pri težavah »na površini« kot pri težavah globoko v našem telesu. Zgodovinski viri pričajo o tem, da se aloe vera v zdravilne namene uporablja že več kot pet tisočletij. Pripravke iz aloe vere je zelo cenil grški zdravnik in farmakolog Pedanij Dioskorid, ki jih je pogosto predpisoval svojim bolnikom.

Bolečine v hrbtu med sedenjem? 7 vaj za hrbet, ki jih lahko izvajate kar sede

Bolečina v hrbtu je pogosto kronična, prisotna večino časa, včasih pa se pojavlja samo v specifičnih okoliščinah, predvsem med sedenjem. S tovrstnimi težavami se seveda najpogosteje spopadajo ljudje, ki med delom večinoma sedijo (v pisarni ali med vožnjo), in študenti. Običajno se začne bolečina razvijati počasi. Sprva tako ni posebno moteča, nato pa postaja vedno težje obvladljiva.

Hidracija kože od znotraj prinese najboljše rezultate

Pri negi kože se večina ljudi še vedno osredotoča predvsem na zunanjost oziroma kozmetiko, pri tem pa pozablja, da je prav tako pomembna – oziroma morda celo pomembnejša – nega kože od znotraj.

8 nepogrešljivih živil za zdrave, močne lase

So vaši lasje krhki in lomljivi? Se morda spopadate s čezmernim izpadanjem las? Tovrstne težave lahko praviloma močno omilimo z bolj premišljeno sestavljenim jedilnikom.

Miša Pušenjak: Ohrovt, odlični, domači vitamini za zimo

Čeprav se je poletje šele dobro začelo, je zdaj čas, da se spomnimo na zimo. Nekatere vrtnine, ki jih sama vedno uvrščam med super živila, pogosto pozabimo posejati in kasneje posaditi. Pa je škoda, saj nam nudijo ogromno dobrega prav pozno jeseni in pozimi, ko večina vrtnin na vrtu ne uspeva več. Na prvem mestu je vrtnina, ki jo najdemo vsaj v treh oblikah, to je ohrovt.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -