DomovRevija Bodi ekoRevija Bodi eko, Junij 2023

Revija Bodi eko, Junij 2023

V junijski reviji Bodi eko boste med drugim lahko prebrali veliko zanimivih in uporabnih vsebin. Revijo Bodi eko najdete v trafikah, na prodajnih mestih časopisov in revij ter v prodajalnah DM.

Močan prebavni ogenj (AGNI) za boljšo prebavo in zdravje telesa

Če želimo, da se naša hrana in hkrati naša čustva dobro prebavijo, je zelo pomembno, da izboljšamo moč našega prebavnega ognja. Primarne funkcije agnija oz. prebavnega ognja so prebava, absorpcija, asimilacija in transformacija hrane ter občutkov, čustev in misli.

Staroverstvo in način življenja naših prednikov: Naravo so čutili, ji prisluhnili in se z njo povezovali

Staroverstvo povezujemo z obdobjem pred krščanstvom. Bilo je veliko več kot le njihova takratna vera. Postalo je način življenja, ki se kaže v močni povezanosti človeka z naravo, njeni vpetosti v njihov vsakdan, strahospoštovanju in globokem zavedanju, da so del nje ter od nje odvisni. Naravo so čutili, ji prisluhnili in se z njo povezali. Vrednote naših prednikov, ki so se nekje na poti do nas –potomcev preveč izgubile.

Bezeg – učinkovita pomoč pri najrazličnejših težavah

Bezgov sirup vsebuje ogromno vitamina C in drugih pomembnih hranilnih snovi. Tako ni presenetljivo, da lahko omili simptome najrazličnejših zdravstvenih težav in nam pomaga do boljšega zdravja. Gre za priljubljeno ljudsko zdravilo, ki nikakor ne sme manjkati v vaši naravni domači lekarni. Priprava bezgovega sirupa je zelo hitra in preprosta – in to ne glede na to, za katero od različic se odločite. Mi pa vam tokrat predstavljamo malo drugačne recepte.

Miša Pušenjak: Zastirke na vrtu niso samo za zatiranje plevelov

Mnogi menijo, da tla prekrivamo z zastirkami samo zato, da preprečimo rast plevelov. A je ta vloga zastirke samo dodatno plačilo za delo. Zastiranje tal ima pomembno vlogo pri varovanju in celo izboljševanju kakovosti zemlje. Tako kot pri vsaki stvari sicer lahko najdemo dobre in slabe lastnosti zastirk. A v primeru prekrivanja tal zagotovo prevladujejo dobre. Preverili smo, katere vrste zastirk izbrati in kako jih uporabljati.

Naravno nad nespečnost in Posledice, ki jih prinaša pomanjkanje spanca

Vsakdo od nas se je verjetno že kdaj zbudil nenaspan, ker mu ponoči nikakor ni uspelo zaspati. Nič kaj prijeten občutek. Predstavljajmo pa si, da nas ta težava spremlja dlje časa. Takrat moramo poskrbeti, da naše telo povrnemo v še kako potrebno ravnovesje.

Skrb za zdravo srce in ožilje: Temeljni ukrepi

Naš srčno-žilni oziroma kardiovaskularni sistem je izjemno zapleten. Vsak srčni utrip požene po naših žilah kri, bogato s kisikom, ki jo lahko nato čaka precej dolga pot do cilja, saj je naše ožilje dolgo skoraj 100.000 kilometrov. Poleg kisika po krvi do celic potujejo številna druga pomembna hranila, brez katerih ni dobrega zdravja … ali celo življenja!

8 nepogrešljivih živil za zdrave, močne lase

So vaši lasje krhki in lomljivi? Se morda spopadate s čezmernim izpadanjem las? Tovrstne težave lahko praviloma močno omilimo z bolj premišljeno sestavljenim jedilnikom. Snovi, ki so potrebne za zdrave lasne mešičke, posledično pa za zdrave in močne lase, lahko sicer najdemo v najrazličnejših živilih, vendar so nekatera živila še posebej dobra izbira, in sicer zaradi večje koncentracije koristnih snovi.

Malo prostora – veliko paradižnika

Vertikalni vrtovi nam omogočajo, da na relativno majhni površini vzgojimo večjo količino zdravih, okusnih paradižnikov, pri čemer ne potrebujemo niti zemlje. Gre za t. i. hidroponiko oziroma hidroponično metodo gojenja rastlin v vodnem mediju, ki se mu dodajajo minerali in druge pomembne hranilne snovi. Preverite, katere so najpomembnejše prednosti tovrstnega gojenja paradižnikov.

Ublažimo težave s sodo bikarbono

Ljudje vedno bolj posegamo in iščemo rešitve za zdrav naraven način življenja. Soda bikarbona (NaHCO3) je zelo vsestranska, preprosta in poceni naravna snov, ki zato postaja vedno bolj priljubljena. Kot naravno sredstvo jo nekateri uporabljajo celo za lajšanje določenih zdravstvenih težav.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -